ZAPRETIO DA ĆE POBITI 30 ĐAKA! Bijelo Polje na nogama: Dječak zaprijetio novim MASAKROM U ŠKOLI!

Foto: RTCG/printskrin

Grupa roditelja polumaturanata OŠ „9. maj“ u Sutivanu kod Bijelog Polja od danas neće slati svoju djecu na nastavu jer strahuju za njihovu bezbjednost nakon što su, kako tvrde, saznali da jedan trinaestogodišnji učenik prijeti da će ubiti 30 osnovaca sa spiska koji je napravio.

Nakon sastanka sa direktoricom škole Milijanom Bošković i razrednim starješinom Draganom Maškovićem, oni su pozvali nadležne institucije da reaguju jer ova ustanova, kako tvrde, više nije sigurna za boravak njihove djece. Iz policije su kazali da su juče obavili sve potrebne radnje i saslušali više lica i da i dalje rade na rasvjetljavanju ovog slučaja.

Milena Stanišić, majka jednog od učenika, kazala nam je da su u saznanju da se trinaestogodišnji učenik (ime poznato redakciji) hvalio pred školskim drugovima da je sastavio spisak sličan onome koji je pronađen kada se desila nezapamćena tragedija u školi u Beogradu i da se na njemu nalaze imena 30 đaka.

“Djeca su nam kazala da taj učenik ima spisak djece za ubijanje. Na tom spisku je i moje dijete. Sin mi je kazao da mu je taj učenik rekao da je prvi na spisku. Istina, moje dijete taj spisak nije vidjelo, ali poslije dešavanja u Beogradu i nedavnog slučaja u Bijelom Polju, kada je dijete izbodeno, a svi ćute o tome, ovo se ne smije ignorisati. Pozivam sve ustanove zadužene za maloljetničku delinkvenciju da rade svoj posao i sasijeku problem u korijenu, inače neću slati svoje dijete u školu jer smatram da ta ustanova više nije sigurna za njega”, kazala je Stanišić.

Član Školskog odbora Vladan Lalević zatražio je da se škola zatvori do daljnjeg i poručio da djeca neće ići na nastavu dok se sve podrobno ne ispita, prenosi „Dan“.

“Mi više nijesmo sigurni šta se može desiti. Treba da se djeluje preventivno i neka nadležne državne institucije, od policije, preko Centra za socijalni rad, do psihologa i psihijatra, sve podrobno ispitaju”, kazao je Lalević.

Kako je poručio, tek kad na vratima škole bude postavljeno obavještenje da je boravak đaka bezbjedan i kada bude garantovano da je učenik koji je prijetio spiskom bezopasan, uz provjeru od strane nadležnih institucija, djeca neće ići na nastavu.

“Odmah su trebali zatvoriti školu”, smatra Lalević.

Mnogi čuli za spisak

Direktorica OŠ „9. maj“ Milijana Bošković je o ovom slučaju odmah obavijestila Odjeljenje bezbjednosti, a inspektori su juče dolazili u školu.

“Učenik koji se pominje jeste bio nemiran, ali nije pokazivao ništa što bi ukazivalo na neku opasnost. Zato što je bio nemiran na času dobio je ukor i nije išao ni na đačku ekskurziju”, kazala je Bošković roditeljima đaka koji odbijaju da djecu šalju u školu.

On je rekla da je juče razgovarala sa dvadesetak đaka i da su joj svi kazali da su čuli da postoji sporni spisak, ali da ga nijesu vidjeli.

“Jedan od njih se prisjetio da je ovaj učenik nedugo nakon tragičnog događaja u Beogradu mahao nekakvim papirom i govorio „imam i ja vas ovdje na spisku“”, prenijeli su nam roditelji dio razgovora sa direktorkom.

Majka učenice koja je, kako tvrdi, takođe na tom spisku kaže da joj se kćerka prije više mjeseci žalila da ju je taj dječak, ničim neizazvan, vulgarno verbalno maltretirao.

“To je moralo u korijenu da se sasiječe”, istakla je ona.

Rade Radović kaže da njegova kćerka ide u ovu školi i da neće dozvoliti da joj se bilo šta desi. On je ocijenio da su zatajili oni koji su o svemu morali da vode računa.

Roditelji su kazali da im je direktorka Bošković saopštila da je razgovarala sa učenikom i njegovim roditeljima.

“Dječak joj je rekao da su to sve neistine i izmišljotine. Kazao je da nije lud i budala da to radi, a njegovi roditelji tvrde da ne postoji taj papir i da će ukoliko se ispostavi da je sve izmišljotina satisfakciju tražiti sudskim putem”, prenose roditelji informaciju koju su dobili od direktorice škole.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest