Zbog drugačijeg mišljenja EVROPA SAD isključila iz partije svoju poslanicu

Foto: Jutjub printskrin/Al Jazeera Balkans

Pokret Evropa sad odlučio se na najradikalniji potez i zbog drugačijeg mišljenja isključio iz partije poslanicu Jevrosimu Pejović. Ovaj čin je svojevrsna prijetnja svim poslanicima, da ih čeka ista sudbina, ako se usprotive lideru Milojku Spajiću.

Kako nezvanično saznajeme „Adria“, u Evropi sad planiraju još jednom da razgovaraju sa poslanicom Radinkom Ćinćur, a ako to ne urodi plodom čeka je isto što i Pejović, odnosno isključenje iz partije.

Međutim, ovaj sistem da ukoliko neko ne podržava vođu mora biti isključen iz partije, kako ne zvanično saznajemo, naišao je na osudu velikog broja članova Glavnog odbora Evrope sad. Neki od njih su se jasno usprotivili da je ovakva čistka neprihvatljiva, te da je Evropa sad upravo partija koja je u prvi plan isticala pluralizam i njegovala različitost mišljenja.

Prema nezvaničnim informacijama, ovakva odluka Predsjedništva i kod dijela poslanika Evrope sad je naišla na osudu, te neki nisu isključili da će se pridružili stavu Pejović i Ćinćur.

Isključenje Pejović, te najava da će se isto desiti i sa Ćinćur, svojevrsna je poruka predsjedniku Crne Gore i potpredsjedniku Evrope sad Jakovu Milatoviću, da kadrovi bliski njemu ne mogu “vedriti i oblačiti” u partiji.

Iz Evrope sad su pozvali Pejović da vrati mandat, ali ranije nisu isto učinili kada je poslanica Jelena Nedović odlučila da zadrži mandat i ne vrati ga Alternativi.

Očigledno da se priča oko formiranja Vlada ubrzava, a prema pisanju medija, Demorkate su vrlo blizu da prekroje stav Predsjedništva i prihvate da lider DUA Mehmed Zenka podrži Vladu. Tome u prilog govori i činjenica da je Zenka formirao poslanički klub sa albanskim partijama, a ne sa DPS-om, na čijoj je listi bio.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest