Жељезарци позивају Ђукановића да ријеши проблем

Foto: Pogled

Радници Жељезаре позивају предсједника Црне Горе Мила Ђукановића да се укључи у рјешавању проблема запослених са турским инвеститором.

– Радници су морали овако да се обрате зато што предсједник државе не одговара на дописе радника. А од састанка са савјетником предсједника Петра Ивановића је прошло скоро два мјесеца и, иако је исти био обећао да ће заказати састанак са предсједником, од тога наравно нема ниста. Радници питају предсједника да ли су они грађани другог реда? Да ли је турски инвеститор јачи од државе Црне Горе? Да ли ће неко одговарати због канцерогеног отпада? Да ли ће неко одговарати због непоштовања инвестиционог уговора? И, наравно, како је Жељезара од ударне песнице привреде Црне Горе постала фабрика која отпушта скоро све запослене. Мислимо да радници и њихове породице не заслужују овакав однос предсједника државе који се није огласио 3 мјесеца око њиховог статуса. Рачунајући на добар однос у релацијама Ђукановић-Ердоган, сматрамо да се могло постићи компромисно рјесење са турским инвеститором. Коме је у интересу да фабрика не ради – истичу радници Жељезаре.

Подсјећања ради, ова фабрика је у тренутку доласка господина Ђукановића на власт бројала 7,5 хиљада радника, а сад је планирано да остане 25 радника. Ако је неко рачунао да ће радници одустати, сви у држави треба да знају да су радници никад јединственији и да они траже само да раде и ништа више – истичу радници Жељезаре.

Извор: вијести

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest