Foto: Jutjub printskrin/ Predsjednik Crne Gore
Teške međusobne optužbe koje smo slušali na skupštinskom Odboru za bezbjednost i odbranu i optužbe u toku i nakon sjednice Vlade na kojoj je biran v.d. direktora policije otvorile su brojna pitanja, na koja moramo dobiti adekvatan odgovor, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Tako krupne optužbe, koje ugrožavaju povjerenje građana u neke od najznačajnih institucija u zemlji, naglasio je, ne smiju ostati nerazjašnjene.

“U protivnom, legalizovaćemo dilentatizam i neozbiljnost kao dominantne karakteristike političkog djelovanja. Kao predsjednik države, ali i kao građanin, očekujem brze i jasne odgovore nadležnih organa na sva pravna i druga pitanja koja su otvorena u proteklom periodu, a tiču se dešavanja u bezbjednosnom sektoru”, objavio je Milatović na društvenoj mreži X.

Ne vjeruje, dodao je, da bilo koji građanin želi da živi u državi čiji se visoki funkcioneri međusobno optužuju za najteža krivična djela i da se to prihvata kao dio dnevne politike.

“Ne želim da sudim i presuđujem o prilično haotičnom, ali i netransparentnom djelovanju pojedinih institucija, ali želim da apelujem na poštovanje Ustava i zakona. Podsjećam da je demokratsko sazrijevanje našeg društva u prethodnom periodu u više navrata dovođeno u pitanje pogrešnim procjenama i postupcima nekih od najvažnijih političkih aktera. Zato je potrebna dodatna odgovornost i ozbiljnost na političkoj sceni, ali i svijest o trenutku koji je po mnogo čemu važan za dalji demokratski razvoj i EU integracije Crne Gore”, zaključio je Milatović.

(Adria TV)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest