Ибрахимовић: БС поздравља смјену министра Владимира Лепосавић

Eрвин Ибрахимовић, предсједник Бошњачке странке нагласио је да Влада која има реваншистички приступ, у којој је заступљен непотизам, пораст партитократизма, изражено нагињање ка клерикализму, готово једнонационални и једновјерски састав извршне власти, пад економије, недвосмислено говоре да ова Влада није одговорила задатку.

Ибрахимовић је пренио да странка на чијем је челу поздравља смјену министра Владимира Лепосавића.

“ Чињеница да је владајућа већина по питању смјене министра Лепосавића имала подијељен став, говори о нефункционалности саме владајуће већине. Ово не чуди, имајући у виду дијаметрално супротне циљеве и програме конституената нове владајуће већине. Бојкот Скупштине који је најављен од ДФ-а свакако представља кризу нове власти. Нови избори су једна од опција, колико је она реална незахвално је у овом моменту прогнозирати, то зависи од предстојећих договора унутар саме владајуће већине”, казао је Ибрахимовић.

Каже да, иако је на моменте имала и похвалних ствари, ова Влада није положила испит.

“Реваншистички приступ према неистомишљеницима из сада опозиционих странака, непотизам, пораст партитократизма, изражено нагињање ка клерикализму, готово једнонационални и једновјерски састав Владе, пад економије, неспособност да се набујале подјеле смањују и превазилазе, несналажење појединих министара, стагнација у ЕУ интеграцијама, скандали са повјерљивим подацима када је однос према НАТО-у у питању, само су неке од одлика нове власти које недвосмислено говоре да ова Влада није одговорила задатку. Предложени буџет је дефинитиван доказ несналажења нове већине и бојим се да ће то грађани највише осјетити”, истиче Ибрахимовић.

Извор: ЦДМ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest