Мандић: Нова Влада са новим премијером најбоље рјешење политичке кризе

Један од лидера Демократског фронта и предсједник странке Нове српске демократије Андрија Мандић, казао je да је формирање нове Владе са новим премијером најбоље решење за превазилажење актуелне политичке кризе.

Гостујући на А1 телевизији, истакао је да ће сјутра присуствовати на састанку лидера парламентарне већине, на којем ће се говорити о моделима за рјешавање политичке кризе.

“Најбоље рјешење је да се бира нова Влада и то би био дисконтинуитет са ових 200 лоших дана Владе Здравка Кривокапића, која ништа добро није урадила”, рекао је Мандић, додајући да је то најбоље рјешење, а, ако се не дође до договора о томе, “увијек постоји демократско рјешење – да се иде на изборе, али прије тога треба дати шансу разговорима”.

“Ако се иде на изборе, онда је најбоље да се конституише прелазна Влада као Влада задатка која би обезбиједила одржавање пописа, чишћење бирачког списка и припремила амбијент за одржавање избора”, саопштио је један од лидера ДФ-а.

Он је саопштио да Влада Здравка Кривокапића није испунила очекивање оних који су гласали за промјене 30. августа.

“Иако је Влада громогласно представљена као експертска са пуно амбициозних обећања, у пракси није довела ниједног озбиљног инвеститора, већ смо имали ново задужење под сумњивим околностима и никад гору економску ситуацију, али и подијељену Црну Гору по свим шавовима”, казао је Мандић.

Он је потврдио да премијер Кривокапић и предсједник Скупштине Алекса Бечић имају подршку 14 од 41 посланика парламентарне већине.

“Премијер и предсједник парламента имају подршку 14 посланика и мисле да је то добро и да је то довољно, а у свакој иоле демократској држави, када би неки премијер чуо да нема подршку парламентарне већине, сам би поставио питање свог повјерења”, казао је лидер Нове српске демократије.

Мандић наводи да је недопустиво да мањина унутар парламентарне већине спроводи терор.

“Неко покушава да понизи 27 посланика – то неће моћи да прође. У крајњем, народ ће казати суд о нама. ДФ се не плаши тог народног суда”, истакао је Мандић и позвао Бечића и Кривокапића да прошетају кроз народ и чују шта они мисле о њиховим потезима.

Он је саопштио да криза власти захтијева реконструкцију изградње односа у владајућој већини, што подразумијева демонтажу система од људи из ДПС-а који су кршили законе, заустављање дискриминације припадника српског народа, потписивање Темељног уговора, спровођење пописа, те сређивање бирачког списка.

“Ми данас имамо терор мањине над већином, јер они држе 100 одсто Владе и мјесто предсједника Скупштине и са тих позиција бахато кажу да ћемо ми да срушимо Владу. Иду с причом како ни по коју цијену њих 14 неће дозволити да се реконструише Влада, а притом доносе одлуке на штету народ који је доминантно добио изборе. То је неприхватљиво”, наводи је Мандић.

Извор: Борба

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest