Кабинет Кривокапића: Рашко Коњевић заборавља улогу његове партије која је скоро двије деценије била у савезу са Ђукановићем

фото: Twitter/profKrivokapic

Након интервјуа посланика СДП-а Рашка Коњевића, услиједила је реакција кабинета премијера Здравка Кривокапића којом су поручили да ће актуелна Влада обезбједити економску стабилности и бољи живот за све њене грађане.

фото: GOV.ME/S.MATIĆ

Коњевић је за Побједу рекао да Влада није способна да води земљу, те да се премијер Кривокапић понаша као слон у стакларској радњи.

Реаговање кабинета Кривокапића преносимо интегрално:

„Ова Влада ће обезбиједити економску стабилност и бољи живот за све њене грађане посланиче Коњевићу, Ви нас нећете спријечити у процесу демократизације и развоја Црне Горе.

Када смо код оцјена о способности, јавност је упозната да посланик Рашко Коњевић није по сопственој процјени био способан да буде замјеник предсједника партије, а камоли предсједник политичке странке. Након лошег изборног резултата, Коњевић је само на кратко преузео одговорност, па је рачунајући на заборав цјелокупне јавности, самог себе аванзовао.

Међутим, предсједник СДП-а заборавља на своју и улогу његове партије која је скоро двије деценије била у савезу са Ђукановићем, коме најадекватније стоји Коњевићева метафора, „слона у стакларској радњи“.

Али, зар се треба озбиљније обазирати и коментарисати наводе „заборавног“ посланика Коњевића тек о моралу и поштењу, ако јавност памти да је као министар унутрашњих послова сједио у Влади, чији је предсједник колеге посланике називао „битангама“?!

Такође, иако је улога опозиције у демократској пракси да критикује власт, па и да брине заједно о међународном угледу државе, обавјештавамо Коњевића да нема потребе за великом бригом. Нова власт, препозната као демократска, има подршку најрелевантмих међународних адреса за демократску транзицију.

На крају, ваљда ћемо се сложити са Коњевићем, да је то велики помак у односу на квалификације да је нашом земљом управљао „хибридни режим““, истиче се у реаговању Кабинета предсједника Владе.

извор: Побједа

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest