Енглези јачи од „панцера“, Украјина у продужецима до четвртфинала

фото: en.as.com

У последњем дану осмине финала на Вемблију репрезентација Енглеске била је боља у изузетно тврдом окршају са Њемачком (2:0), док са друге стране у крајње драматичном и занимљивом мечу у Глазгову , Украјина је савладала Шведску после продужетака (2:1). У четвртфиналу на стадиону Олимпико у суботу играће управо побједници из ових мечева, Енглеска и Украјина, од 21 час.

фото: thenewpost.online

У Лондону, на свом националном стадиону, фудбалери Енглеске успјели су у својој намјери. Пласирали су се у четвртфинале Европског првенства. За овакав подвиг било је потребно велико стрпљење, прије свега у нападу. Њемци су одиграли помало разочаравајуће, без своје препознатљиве и офанзивне игре, и без расположених играча који би својим индивидуалним квалитетом конкретније запријетили енглеским дефанзивцима.

„Панцери“ су имали своју најбољу прилику на мечу преко Милера у 82. минуту, али ипак нападач није био довољно прибран и због тога је његов ударац завршио поред стативе. Када се све узме у обзир, није било много створених шанси ни на једној страни терена, али у финишу утакмице Енглези су ипак знали како да искористе ријетко створене прилике за постизање гололва. И то је било одлучујуће. Прво, Рахим Стерлинг сјајно је реаговао у 75. минуту након одлично упућене лопте свог саиграча у казненом простору, затим поготком Харија Кејна у 86. минуту постаје све јасније ко ће проћи у следећу рунду такмичења.

фото: marca.com

У другом мечу који је одигран од 21 час, Украјина је побједом над Шведском исписала историју свог националног фудбала. По први пут пласирали су се међу осам најбољих у Еуро такмичењима. Исход меча није сензација, али јесте мало изненађујуће с обзиром на то да су Швеђани били фаворити за пролаз даље. Украјина се пласирала у осмину финала са треће позиције у групи Ц, односно са четвртог мјеста у групи најбоље рангираних трећепласираних екипа.

Украјина је повела голом Зиченка у 27. минуту након асистенције Јармоленка. У 43. минуту Форзберг постиже свој четврти погодак на шампионату, којим се прво полувријеме завршава неријешено (1:1). У другом полувремену неколико изгледних ситуација на обје стране. Форзберг је погађао пречку и стативу, а ни Украјинци нису успјели да добре шансе претворе у гол. Регуларни дио меча завршен је без побједника. Битан моменат који је утицао на даљи ток меча, десио се у 100. минуту, када је шведски играч Данијелсон зарадио црвени картон. Пресудни тренутак десио се ипак у 120. минуту, када је Довбик одличним ударцем главом одвео своју реперезентацију у четвртфинале Европског такмичења, гдје ће се састати за Енглеском.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest