Ђељошај: Нема преговора док је Кривокапић премијер

“Не можемо градити партнерство с онима који су нас преварили и слагали! Премијер је клерико-националиста и шовиниста који је својим дјеловањем угрозио сва демократска достигнућа и од првог дана је радио против мањинског народа да га доведе у што тежу позицију”, казао је Ђељошај.

У сусрет преговорима који се воде за превазилажење укупне политичке кризе у Црној Гори, најприје извршној, а онда и законодавној, гдје се као могуће рјешење помиње реконструкција Владе тако да премијер Кривокапић остане на челу, а да у њој буду и политичари, Ђељошај наводи да за Албанску листу ту нема мјеста док год је Кривокапић дио ње. За њих је најбоље рјешење техничка влада која би припремила нове изборе.

Никави преговори о реконструкцији Владе с премијером Кривокапићем на челу нас не интересују. Актуелни премијер је нашу листу преварио и свака његова ријеч на разговорима је била обмана. Не вјерујемо да има било какве могућности да се дође до договора да будемо власт са сличнима. Најбоље могуће рјешење је техничка влада свих субјеката и припрема нових избора, јер је тренутно стање неодрживо”, поручује Ђељошај.

Он наводи да је лично против било какве могућности да буду дио било каквог договора с актуелним премијером.

Иако је Албанска листа на изборима освојила један мандат у Скупштини Црне Горе, а вођени су и разговори са премијером Кривокапићем око евентуалног учешћа мањина у власти, до тога није дошло.

Ђељошај је био носилац Албанске листе „Генци Ниманбегу – Ник Ђељошај” на парламентарним изборима 30. августа прошле године, када је послије 30 година смијењена власт на челу с Демократском партијом социјалиста (ДПС).

извор: портал Дан

2 thoughts on “Ђељошај: Нема преговора док је Кривокапић премијер

  1. A sto vi biste sa tim rucetina kao sto je radila OVKda vladate C.G.ovo ke veoma opasno. Treba reciprocitet. Kakva prava nas crnogorski hriscanski narod ima u Albaniji. Nisu smjeli djetetu dati nase ime. Vec prim radi Mimoza, Brezaitd. Mars bando nad bandama sto ste se uz Mila pomamili. A on lud za vama samo glasovi da sttite njegovunpljacku

  2. E ovi podrzavaju OVK. Treba da se izglasa.u par.rezolucija o stradanju srba o njihove djece od strane OVK koljaca. A ovoj dvojici monstruma su ti monstrumi uzor. Sta cekate , pokrenuce se.i Zuta Kuca. M9race haske sudije da izvade yokumentabiju koju su zabili u fioke. Budite sigurni sve ce izaci uskoro siptarijo. Vi se ponasate kao da je ovo sve siptarsko. Imate vi Albaniju. Daj da vifimo kakva funprava srba u Arnatiju. Ne smiju djetetu dati hris.ime Vec Mimoza, Breza, uzas.A trebalo bi vam u gips staviti te rucetine kojima podrzavate koljace sa KO

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest