Вучуровић: Нико не зна чиме су то Србија и српски народ изазвали овакву мржњу код Кривокапића и Бечића

Послије серије (не)објашњивих потеза владе Здравка Кривокапића, који су били директно усмјерени против интереса Србије, из Подгорице се сад упиру да сву кривицу за додатно затегнуте односе свале на – Београд.

Фото: ДФ

У томе предњачи предсједник црногорског парламента Алекса Бечић, тврдећи да се против њих води прљава кампања и прекоријевајући Србију за рушење братских, пријатељских, комшијских и регионалних односа.

Откад је Кривокапић изабран за новог премијера Црне Горе, а Бечић за шефа парламента, случај протјераног амбасадора Србије Владимира Божовића додатно је закомпликован, али је суштина да повратка – нема. Црногорски парламент је усвојио срамну “Резолуцију о Сребреници”, у којој се чак налазе и оштре казне.

На истој сједници смијенили су и једног од укупно троје Срба у тамошњој влади: шеф ресора правде Владимир Лепосавић разријешен је због “релативизовања геноцида у Сребреници”. Од потписивања Темељног уговора са СПЦ – чија је одбрана покренула литије и уздрмала режим Мила Ђукановића – направљен је перформанс, а епилог се не назире.

Јован Вучуровић, посланик Демократског фронта из Нове српске демократије, указује да већ извесно вријеме Бечић и Кривокапић воде политику која је блиска ДПС:

– Ако нечији потези нису братски, онда су то они које предсједник Црне Горе, као и предсједници њене владе и скупштине повлаче у односу на Србију и српски народ. Да није можда Србија нечим изазвала власт у Подгорици да призна лажну државу Косово? Наравно да није, али са том политиком ДПС настављају Кривокапић и Бечић. Они су се жестоко забринули што је посланица Драгиња Вуксановић заустављена на аеродрому, а не интересује их што је Ристо Јовановић киднапован и заточен од стране албанских терориста. Не видим и да је Србија “небратским” потезом изазвала изгласавање антисрпске резолуције о Сребреници”, поручио је Вучуровић.

Извор: Вечерње новости

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest