ЂОКОВИЋ У ФИНАЛУ ВИМБЛДОНА: Још само један корак до 20. Гренд слема

Након побједе у дуелу са Канађанином (7:6 7:5 7:5), најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић играће у финалу Вимблдона против Беретинија за 20. Гренд слем титулу у каријери.

AP (kurir.rs)

Од укупно 6 претходних мечева између ова два ривала, Новак је увијек излазио као побједник, тако је било и овог пута. Шаповалов је одиграо заиста сјајан турнир у Лондону, али први рекет свијета није дозволио сензацију у полуфиналу Ол Ингланд клуба.

Уводни гем на мечу припао је српском тенисеру, без изгубљеног поена на свом сервису. Почетак какав је само могао пожељети. Али после тога први моменти за бригу, Шаповалов је узео брејк и и након тога стигла је потврда истог. Одржавао је предност све до једног тренутка, када је Ђоковић узвратио брејком за 5:5. Сигурни на свом сервису тенисери одводе први сет у тајбрејк, након чега Новак завршава први период у своју корист (7:6).

У другом сету одличним сервисом 12. тенисер свијета осваја први гем. Ђоковић поново има одговор, након судијске провјере анулира предност противника. Без неизвјесности нова предност након сервис гема за Шаповалова, који након бројних прилика није могао узети брејк, а имао је неколико изгледних шанси за тако нешто. Готово уједначен дуел ривала довео је до неријешеног исхода у једном тренутку другог сета (5:5). Услиједио је брејк Новака, својим сервисом је окончао други период и стигао до нове предности у сетовима (2:0).

Канађанин поново својим сервисом одлично отвара нови сет и стиже до почетне предности, која није предуго трајала. Ђоковић у следећем гему није дозволио Шаповалову да оствари брејк, иако је имао двије изузетне прилике да дуплира предност у трећем периоду. Наизмјенична успјешност тенисера у сервис гемовима трајала је дуго, све до брејка Ђоковића за предност 6:5. Требало је само узети још један гем, и то је Србин учинио на свом сервису. Имао је 3 меч лопте и стигла је потврда брејка за велико историјско финале!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest