Медојевић: Мицкеy Лас Вегас мора на хитно саслушање због Bonnie and Clyde операције са кинеским кредитом!

фото: PzP /FB

Предсједник Покрета за промјене ПзП Небојша Медојевић казао је да Одбор за економију, финансије и буџет треба хитно да представи комплетну документацију везано за смањење камате за кинески кредит код Eskim банке и позове на саслушање министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића.

–Још једна тајна али организована операција тандема Bonnie and Clyde. То је коцкање парама државе. Одбор за буџет и финансије треба да хитно да комплетну документацију и да Мицкеy-а Лас Вегаса позове на контролно саслушање. Он је по свему судећи у име државе купио валутне деривате на непознати изн. Под непознатим условима, навео је Медојевић.

То су, како је истакао, најризичнији финансијски инструменти.

–Парламент и јавност морају одмах да сазнају које финансијске деривате је Мицкеј купио? Који износ је купио? Да ли је купио валутне фјучерсе или опције? Који је ризик по дрзаву од ре трансакције у зависности од промјене курса и утрзивости тих деривата? Преко које посредничке банке и под којим условима, истиче Медојевић.

Даље наводи да је невјероватна дрскост ове Владе, да иза леша јавности склапају овако високоризичне финасијске аранжмане који немају никакву везе са кинеским кредитом.

–Његова камата је и даље 2 одсто у УСД. Овде се ради о потпуно незвисној финансијској трансакцији чији ризик у цјелости пада на државу. Кинези и даље имају чврст и обезбијеђен уговор са каматом од 2 одсто. Шта булазни овај коцкар, тешко је схватити. Осим да је још нешто купио од наших пара и да је узео провизију. Мањи је ризик да ставите буџет на рулет и бирате између црвеног и црног поља, наводи Медојевић.

извор: 24hrs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest