УП: Kћеркe премијера Црне Горе под надзором и током путовања

nova.rs (privatna arhiva)

Из Управе полиције Црне Горе издали су саопштење поводом случаја који се односи на обезбјеђивање чланова породице премијера Здравка Кривокапића, односно његових кћерки током боравка у Републици Србији.

nova.rs (privatna arhiva)

У циљу објективног информисања јавности, поводом текстова који су протеклих дана објављени у више електронских и штампаних медија, а који се односе на обезбјеђивање чланова уже породице штићене личности, предсједника Владе Црне Горе, тачније његових кћерки током боравка у Републици Србији, обавјештавамо вас сљедеће:

Чланом 3 Владине Одлуке о одређивању личности, објеката и простора које обезбјеђује Управа полиције, прописује се, између осталог да полиција обезбјеђује и чланове уже породице предсједника Црне Горе, предсједника Скупштине Црне Горе и предсједника Владе Црне Горе.

Чланом 14 Упутства о садржају мјера и степенима заштите личности, објеката и простора које обезбјеђује Управа полиције, прописано је да се у обављању послова обезбјеђења штићених личности предузимају превентивно-оперативне мјере, физичке мјере, техничке мјере (против-диверзионе, превентивно-техничке и против-пожарне), здравствене мјере, биолошко-санитарне и хигијенско-епидемиолошке мјере. 

Чланом 3 истог документа прописано је да послове обезбјеђења штићених личности врше службеници Одсјека за обезбјеђење личности у Сектору полиције посебне намјене. 

Послови обезбјеђења штићених личности врше се по мјесту рада, становања, привременог боравка, у покрету и задржавању, као и током путовања у земљи и иностранству.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest