Небојша Медојевић: : Влада ДФ-а би припремила и организовала попис за два мјесеца!

Имамо искусне пописиваче, припремљене формуларе и упутства за пописиваче, готов софтвер, провјерене процедуре, одобрен буџет… Једино што немамо, то је политичка воља прве и друге фамилије који контролишу Кривог – истиче један од лидера ДФ-а


Предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић напомиње да апсолутно постоје сви технички услови за одржавање пописа.

– Имамо искусне пописиваче, припремљене формуларе и упутства за пописиваче, готов софтвер, провјерене процедуре, одобрен буџет… Једино што немамо, то је политичка воља прве и друге фамилије који контролишу Кривог. Попис је и наша међународна обавеза по конвенцијама УН. Без пописа не можемо имати релеватне информације неопходне за креирање развоја земље – истиче Медојевић.

Он каже да Мило Ђукановић и Мишко Перовић не желе попис јер би он очистио фантоме из бирачких спискова и утврдио ко су држављани Црне Горе који су више од двије године ван Црне Горе и ажурирала би се база података боравишта, па самим тим и бирачки списак.

– Ажуран бирачки списак не одговара Кривом јер жели преко Мицкеја да злоупотријеби државне ресурсе за куповину бирача за своју странку. Постоје сви технички и логистички услови за одржавање пописа до краја године. Влада ДФ-а би све завршила за два мјесеца. У новембру би био одржан попис у складу са законом и нашим међународним обавезама. На крају, редовни попис је цивилизацијска тековина. УН је од 1958. године преузео принципе пописа од Свјетског Статистичког конгреса који је ове принципе установио још у 19. вијеку. Монстат је члан UN Statistical Division гдје су Принципи у примјени. Ако се попис не ради у одређено вријеме смањује се вриједност података и упоредивост. Квари се могућност планирања развоја и управљања промјенама – закључује предсједник ПзП Небојша Медојевић.

извор: aloonline.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest