Србија осигурала пролаз у осмину финала ЕП

ПРОФИМЕДИА

После побjеда над Украјином и Белгијом услиједио је пораз од домаћина ЕП Пољске, а онда и тријумф против Португалије 3:1.

FOTO: LUKASZ GAGULSKI / EPA;

Орлови су се вратили на побједнички колосјек, после пораза од домаћина Пољске у прошлој рунди. Упркос одмарању кључних играча, готово рутински су савладали Португалце – 25:15, 25:21, 22:25, 25:17.

Доминантно је бранилац титуле одиграо први сет. Све вријеме је контролисао резултат, да би серијом 6:0 побјегао на недостижних 22:13.

У другом су Португалци пружили нешто јачи отпор, али је екипа Слободана Ковача у финишу успјела да се одлијепи на 20:16 и приведе посао крају за дупло вођство у сетовима.

Трећи сет је, међутим, донио опуштање у табору Орлова. Игра није остала на нивоу из прва два, што су Португалци искористили. Са четири узастопна поена отишли су на 22:19 и смањили на 2-1.

Тргао се Ковачев тим после тога. Са три узастопна поена отворио је четврти сет, а затим постепено увећавао предност. При резултату 19:13 у корист Србије, било је јасно да је побједник ријешен.

Најефикаснији у побједничком тиму био је Дражен Лубурић са 20 поена. Павле Перић је додао 15, а два мање Марко Ивовић. Код Португалаца је најбољи био Лоренцо Мартинс са 15 поена.

спорт клуб

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest