Нова побjеда Србије за крај прве фазе ЕП

Одбојкашка репрезентација Србије побjедом је завршила учешће у групној фази Европског првенства.

FOTO: LUKASZ GAGULSKI / EPA;

Изабраници Слободана Ковача били су бољи од Грчке резултатом 3:2 (25:23, 22:25, 25:16, 28:30, 15:5) Успјели су Грци да освоје два сета, узму бод, али нису могли више да науде актуелним европским шампионима.

Први сет је био потпуно у знаку Србије. Водили су српски одбојкаши 18:11, имали су и 24:20. Везали су Грци три поена пришли на поен разлике, али је ипак Србија освојила овај дио игре резултатом 25:23.

Грчка је била боља у другом сету. Имали су све вријеме вођство које се кретало између три и пет поена и заслужено су стигли до изједначења.

Био је то знак за буђење за српске асове. Од резултата 16:14 у трећем сету освојили су девет од преосталих 11 поена и стигли на сет од тријумфа. У четвртом сету нико није имао велику предност. Било је по неколико пропуштених сет лопти на обје стране, прије него што је Грчка са 30:28 изједначила скор у сетовима.

Пети сет је преломљен у средњем дијелу, када је Србија од 3:4, стигла до 10:4 и на крају остварила очекивану побједу против последњепласираног тима у групи.

Најефикаснији у српском тиму били су Петар Крсмановић са 12, Павле Перић са 11, Александар Атанасијевић са 10, Урош Ковачевић и Марко Ивовић са девет поена. Код Грка се истакао коректор Никос Зупани са 17 поена.

Србија ће 12. септембра у Гдањску играти меч осмине финала, а ривал ће јој бити трећепласирани тим из групе Ц у којој су Холандија, Турска, Русија, Финска, Шпанија и Северна Македонија.

спорт клуб

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest