Јелена Ђоковић: Захвална сам свим људима који су остали да живе на Косову и Метохији и у нашим манастирима одржавају сјај свећа наше историје, културе и духовности

„Сви смо упалили свијеће за живе и упокојене, за здравље и мир у сваком манастиру“ – написала је Јелена на Инстаграму

Супруга најбољег тенисера свијета Јелена Ђоковић огласила се на Инстаграму након посјете Косову и Метохији и том приликом се захвалила свим људима који су остали да живе на Косову и Метохији и да одржавају, како је навела, сјај свијећа наше историје, културе и духовности.

Јелена је такође истакла је да је путовање за њу било предивно и да је са њега понијела велику љубав и захвалност.

Она се такође захвалила и индијском гуруу Моханђију, који је са њом обилазио косовске светиње, поручујући да ће тако људи који њега прате много научити о српској историји и корјенима. 

„Сваки дар који смо оставили и загрљај и осмијех били су од срца. Сви смо упалили свеће за живе и упокојене, за здравље и мир у сваком манастиру и цркви коју смо посјетили. Свијећа је симбол несебичне жртве – она сагорјева себе да би другима дала свјетлост и сјај. Она је симбол живота и просвјетљења, отклањања страхова и мрачних мисли из нашег ума и срца и предавању свјетлости Бога. Kако смо онда усвојили традицију слављења рођења живота тако што гасимо свијећу на торти док замишљамо жељу? Запитала сам се и пожељела да макар у свом дому промијеним ту традицију. Све захваљујући овом путовању и посјетама усамљеним великим свијећама које сијају на тлу Kосова и Метохије да освијетле све нас и буду нам смјерница и путоказ да само оно сто је нематеријално опстаје и одолијева свему“ – поручила је Јелена. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest