Партизан на крилима Кевина Пантера славио у Паризу

twitter/printscreen

Кошаркаши Партизана побиједили су Метрополитан на гостујећем терену резултатом (82:89) у мечу шестог кола Еврокупа.

twitter/printscreen

Партизан је добро започео меч, а већ у уводним минутима истакли су се Пантер и Аврамовић са по шест поена, од првих 14 за црно-бијеле, који су у тим тренуцима водили са 14:11.

После Тројке Ледеја Партизан је повео са 17:13, али већ је очекивано да се током меча догоди и један велики пад у игри црно-бијелих. То није изостало ни вечерас, домаћи праве серију 11:2, за вођство 28:23 до краја првог квартала.

Хорнсби је правио много проблема одбрани Партизана, његовом тројком Метрополитанс је повео са 33:26 почетком друге четвртине, али расположени Кевин Пантер је уз подршку Ледеја држао црно-бијеле у игри и Партизан је успео да приђе на 39:38.

На уласку у завршницу друге четвртине, Мур и Смаилагић доносе ново вођство црно-бијелима од 46:43, али последњи минут првог полувремена покварио је утисак, па преко Хорнсбија Метрополитанс окреће на 53:50 после 20 минута игре. Хорнсби је до тада већ имао 20 поена, а Пантер у Партизану 18.

Трећа четвртина протекла је углавном у благој предности француског тима, Партизан је неколико пута стизао до изједначења и у последњих десет минута резултат је био 68:68.

Почетком последње четвртине, тројком Немање Дангубића Партизан је повео са 73:70, а после добре одбране Пантер поентира за “плус пет“ – 75:70.

Од тог тренутка Партизан је успоставио контролу дешавања на терену, предност је лагано расла, а поенима Ледеја на два и по минута пре краја је постала и двоцифрена – 85:74, после чега домаћи нису успјели да узврате.

Када је било најважније, Партизан је одиграо најбоље у одбрани, попут претходног сусрета у Лакташима, када је направио преокрет против Игокее.

Кевин Пантер се вечерас зауставио на 28 поена, Ледеј је уписао 15, уз пет скокова, Смаилагић 14, а Аврамовић 12 поена.

Кључ је био у заустављању Хорнсбија, који је после 20 поена у првом полувремену, у наставку уписао још само два поена. Хантер и Мичино су уписали по 16 поена.

спортске.нет

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest