Абазовић: Коњевић је експонент који изводи политичке радове у корист неких структура у држави!

Премијер Дритан Абазовић саопштио је данас да потпредсједник Владе и министар одбране Рашко Коњевић није члан неке организоване криминалне групе (ОКГ), већ да политички изводи радове у корист неких структура у држави

Абазовић је јуче на сједници Владе индиректно повезао Коњевића с неименованим високопозиционираним службеником безбједносног сектора, који, наводно, пријети премијеру „скидањем главе“.

Он је изјавио да је најбољи показатељ колико Коњевић добро обавља посао на на челу Бироа за оперативну координацију тај да није знао да ће бити потписан Темељни уговор.

– То показује како ради свој посао, а подсмијавао се неким другима који су радили тај посао. Нисам рекао да је члан ОКГ-а, већ сам рекао да пренесе њему – ономе који је то рекао (да ће ’падати главе’), али нема потребе да преноси, јер сам то рекао јавно, па је тај то вјероватно чуо. Ко је тај – то нећу откривати, нити ми пада на памет. Ко се препозна, сам ће се препознати. Да знам да је (Коњевић) члан (ОКГ-а), вјероватно бих и сам рекао, као и он у односу на мене. Мислим да је он само експонент једне такве политике која је врло проблематична по државу Црну Гору. Експонент, неко ко политички изводи радове у корист неких структура у држави – истакао је Абазовић.

Премијер није одговорио на питање да ли је своја сазнања прослиједио надлежним државним органима.

– Још сам их и позвао да, ако имају нешто, пожуре мало. Настављам своју мисију, коректну, демократску, која води ломљењу и гушењу криминалне хоботнице у Црној Гори. То су разлози због који ова Влада треба да падне. ТУ и друга питања која неко хоће да третира или ће их третирати, она могу само да буду покриће да би изазвали неку емотивну компоненту која би омогућила хомогенизацију. На одбрани криминала никога емотивно не можете да хомогенизујете, јер су људи против тога. Али кад им кажете да се ради против Црногораца, да неће моћи више у цркве… Живи били па видјели. Кад су биле усвојене измјене Закона о слободи вјероисповијести, послије три дана нико га није поменуо. Ја ћу 19. августа поћи у Скупштину и рећи шта је ТУ промијенио, у односу на дан прије него што је потписан, у животу било којег грађанина Црне Горе. Да ли су цркве стављене на точкове и превезене у Чачак, да ли је некоме угрожено животно право… Неко ће за 15-20 дана морати то да каже – казао је Абазовић.

Он тврди да се захтијевало да се ТУ потпише у октобру, „да би имали нову ситуацију с Цетиња пред локалне изборе, и да би они у тој хомогензиацији повећали себи могућност да побиједе у Подгорици, јер су им ти избори пресудни“.

– То је био циљ. Чак су неким људима из међународне заједнице саопштавали да им није спорно да се овакав текст ТУ потпише. С обзиром на то да сам прошао 4. и 5. септембар (прошле године) и да сам поносан на то што није пала ниједна жртва, све сам учинио да 4. и 5. септембра више не буде. Овај догађај (потписивање ТУ), који је можда требало у то да се претвори – видјели сте и сами једну перфекцију, организациону перфекцију, која никога, ниједне секунде није пореметила. Све је било редовно, није било протеста – наравно, не умањујем значај групе људи која се окупила ноћ раније, па и тај дан испрад Виле Горице – и због тога изажавам посебне честитке министру унутрашњих послова и Управи полиције – рекао је Абазовић.

Абазовић се посебно осврнуо на градоначелника Подгорице Ивана Вуковића.

– Нек прави кампању, али мора да зна да за све постоје граница и праг толеранције. Убијеђен сам да грађани Подгорице не желе екстрема на челу града, него неког ко је грађански оријентисан. И он, и Коњевић, и Кривокапић, и Шеховић – сваки пут ће добити одговор – нагласио је Абазовић.

Извор: Борба

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest