Abazović o aferi stanovi: „Žao mi ih je, ali mi je žao i Crne Gore“

Foto: Jutjub printskrin/RTCG - Zvanični kanal

Premijer Dritan Abazović pozdravio je podizanje optužnice u slučaju “Stanovi” i dodao kako se nada da će država, ako dobijemo konačan pravni epilog u ovom slučaju, biti obeštećena.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je danas optužnicu protiv 12 osoba zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj i dodjelom stanova i povoljnih kredita kao članovi bivše komisije Vlade Crne Gore, oštetili budžet države za oko 2.604.000 eura, prenosi „RTCG“.

Abazović je podsjeto da je prijavu u slučaju „Stanovi“ podnio u oktobru prošle godine.

“Podigao sam krivičnu prijavu, hvala Bogu da se nešto dešava… Ja se ne radujem ničijoj muci, neka ti ljudi pokušaju da dokažu svoju nevinost”, kazao je premijer.

Navodi da je u tom slučaju podijeljno preko 500 stanova bez procedura, ljudima kojima su ti stanovi, kako navodi, bili najmanje potrebni.

“Ja sam zadovljan, zahvalan sam svom pravom timu i nadam se da će, ako dobijemo konačan pravni epilog, država tražiti obeštećenje”, naveo je Abazović.

Kaže i da je zbog tog slučaja bio na meti napada Predraga Boškovića i ostalih osumnjičenih.

“Evo neka dokažu na sudu da li je ovo na političkom osnovu. Neke stiže ruka pravde prije, neke kasnije, neki će je možda izbjeći nekim marifetlucima. Žao mi ih je, ali mi je žao i Crne Gore, žao mi je da damo 500 stanova ljudima koji imaju po 2.000 eura, koji su politički oštetili Crnu Goru za milijarde eura, koji su gledali i šverc i narkotike… Neka vrate stanove, neka ih plate da ih damo ljudima koji su u socijalnoj potrebi”, kazao je Abazović i poručio da je u ovom slučaju tužilaštvo relativno brzo reagovalo.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest