Абазовић: Сарадња са Италијом важна у борби против мафије

Foto: Gov.me

Сарадња Црне Горе са Италијом нарочито је важна у борби против мафије, оцијенио је предсједник Владе Дритан Абазовић на састанку са новом амбасадорком Италије Андреином Марселом.

Како је саопштено из кабинета предсједника Владе, Абазовић је оцијенио да су односи између Црне Горе и Италије пријатељски и садржајни, засновани на континуираном политичком дијалогу и сарадњи у бројним областима од заједничког интереса.

Он је рекао да за Црну Гору, процес европских интеграција нема алтернативу.

Према ријечима Абазовића, Влада је чврсто опредијељена да истраје у реформским активностима, посебно у области владавине права и борбе против корупције и организованог криминала, како би на квалитетан начин завршила процес приступних преговора и била наредна чланица Европске уније (ЕУ).

Абазовић је истакао да сарадња и размјена искустава са Италијом нарочито важна у борби против криминала и високе корупције и да је она интензивирана од његове прве званичне посјете Италији, тада у улози шефа безбједносног сектора, кроз размјену искустава разних анти-мафија експерата.

Марсела је, како истичу у Абазовићевом кабинету, изразила саучешће због трагедије која се десила на Цетињу и пренијела поруку италијанске Владе да Италија чврсто стоји уз своје пријатеље у тешким тренуцима за цијелу државу.

Она је нагласила да јој је задовољство и част боравити у Црној Гори, држави са којом Италија баштини пријатељске, партнерске и савезничке односе.

Марсела је казала да Италија жели да помогне Црној Гори у процесу приступања ЕУ, и да ће наставити интензивну сарадњу у области економије, културе и туризма.

У кабинету премијера закључују да је састанак Абазовића са Марселом био и прилика за размјену мишљења о актуелној политичкој ситуацији у Црној Гори, Италији и Европи.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest