Абазовић: Заплијена цигарета у Луци Бар има везе са Бемаксом; Након тога су формирали три медија и кренули у рат са мном!

Фото: Поглед

Абазовић је навео да је спреман да открива „све ствари које су скривене испод тепиха“.

„Све ово настаје зато што постоји само један проблем, а он се зове запљена цигарета у Луци Бар, из маја мјесеца. Она је покренула причу о томе да се сруши Абазовић. Јер они није премијер који ће да буде два мјесеца дуже у фотељи, да би радио такве врсте компромиса. Запљена има везе с грађевиснком комапнијом Бемакс. Она је основала Мпортал. то није смо један медиј – М портал, Н радио, Е телевизија. Спорно је што је по оперативникм подацима већина робе у Луци Бар власништво Бемакса или људи повезхани с њима. Одатле се финансирају кампање и од тада почиње рат с премијером. Та екипа, коју представља Убовић конектована је на лазовића, катнића и Драгана Радоњића, ово што објављује М портал нису из Еурпола, него су тајне мјере које су е вршиле према шкаљарцвима, а које су из бившег СПО завршили у медијима. Позивам СДТ да провјери како су дошли до њих, а нудим се и да понудим своја сазнања. У међувремену, страда син Зорана Лазовића – Пета, креће туча унутар бемакса, па се дијеле између себе. једну особу чувају 22 наоружана човјека, а другу, не знам тачан број, али ништа није мањи. кд порамиада падаОнда извлаче кец из рукава, темељни уговор. Креће организована кација дестабилизације државе. ДПС оваквом политико гура Црну Гору у велике проблеме.

„Ко су политички извођачи дестабилизације Црне Горе – Рашко Коњевић (СДП) и Пеђа Бошковић (ДПС). Политички реализатори тога. Питам колегу Бошковића је ли био на састанку у Бандићима послије 30. августа с екипом коју сам поменуо? Је ли дио тог разговора био да се не признају резултати, него да крене хаос на улицама Црне Горе? Ја сам ту хоботницу раскринкао у потпуности и она тешко може да се врати, чак и да ви формирате владу у којој ћете имати утицај и своје људе. Позивам специјалног државном тужиоца да провјери ове наводе и у односу на мене и било кога другог спроводи правду“.

Он је навео да су „то људи који гурају Црну Гору у дестабилизацију“.

„То тврдим, ставио бих руку у ватру… Објаснио сам за Мпортал, имам да објасним и за Портал Аналитика, и за Побједу, и за Драшка Ђурановића, и за Дарка Шуковића, и за Љуба Филиповића, и за многе друге. Да објасним шта је наратив и ко кога финансира… Да питам одакле њима станови, ко је њима отплатио кредите…“

Абазовић је рекао да постоје „људи кориташи који после 30. августа нису више могли да се конектују на државни систем“.

„Позвани су да стално чине нешто, да изазивају вјерску и националну мржњу… Ови људи стварају атмосферу ’да нам неће Шиптари одлучивати о нашој земљи’. То је наратив, притисло се дугме да сви они усмјере своју војску на мене и Владу… Срушите Владу, никакав проблем није… Нисам ишао да молим СПЦ за подршку. Да ме ниједан човјек неће гласати, потписао бих Темељни уговор. Никакву политичку калкулацију немам, логично је да моја странка није претендент тог бирачког тијела. То бих урадио зато што мислим да је то питање права и будућности Црне Горе. Оно није изазвало ништа, нити ће изазвати“.

Премијер Абазовић рекао је, одговарајући на излагање Ераковића, да кад је ријеч о преварама – „адреса је код вас и предсједника ваше партије (Мила Ђукановића)“.

„Никога за нешто преварио нисам. Рекао сам вам да ће се потписати Темељни уговор. Лако је манипулисати, видим да се овдје има договор да се избјегава Темељни уговор. Која НВО и која институција су се укључиле кад се потписивао уговор с Католичком црквом, Исламском заједницом и Јеврејском заједницом?… Рећи ћу вам зашто није донијела та одлукла – кад се заврши с овим питањима, завршено је с политиком национализма. Иза национализма стоји корупција. То је поента прича. Знао сам шта ће да се деси. Кажете да је без најаве (усвојен Темељни уговор на Влади). Ја сам Ђукановићу рекао да ће се гласати. Он је, признајем, рекао да ће ДПС морати да поднесе иницијативу. Ја сам рекао – поднестити. Ви сте мислили да ћу да тактизирам и одуговлачим. Да се није потписао 3. августа, никад се не би потписао. Никад. Није то текст из Београда и није то текст који је испред себе имао Здравко Кривокапић. Било је седам измјена и он је у потпуности усклађен с Уставом.“

Извор: Вијести/Борба

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest