Abazović: Želimo da jačamo naš zdravstveni sistem

Foto: Printsceen

Predsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar zdravlja Dragoslav Šćekić i direktorica KCCG Ljiljana Radulović i ambasadorka delegacije Eu Oana Kristina Popa položili su danas kamen temeljac za izgradnju klinike za infektivne bolesti i klinike za dermatovenerologiju Kliničkog centra Crne Gore.

Obje klinike će biti smještene u jednom objektu, a činiće funkcionalnu cjelinu KCCG.

Radulović je naglasila da KCCG nastavlja da bude okosnica dobrih vijesti u zdravstvu.

„Ono o čemu se dugo govorilo ostvaruje se i ove dvije klinike u cjelosti finansira EU sa 8,5 miliona eura, na čemu smo veoma zahvalni, rok za završetak radova je 18 mjeseci, tako da useljenje očekujemo u proljeće 2024. godine. Površina objekta će biti oko 3.400 kvadrata a ukupna popvšina na kojem će se nalaziti objekat je 5.000. Objekti će biti opremljeni najsavremenijom opremom i biće više mjesta za bolničko liječene“ kazala je Radulović.

Napomenula je da trenutno klinika za dermatovenerologiju ima dvije sobe sa osam postelja, a u novom objektu će imati 32 sobe. Što se tiče infektivne klinike trenutno ima 30 soba sa 20 postelja, a u novom objektu će imati 55 postelja.

Premijer Abazović je poručio da vjeruje da je danas postavljanjem ovog kamena temeljca simbolični početak jednog novog doba u Crnoj Gori u kojem ćemo više da ulažemo u zdravstvo, školstvo i infrastrukturu.

„Neka ovaj dan bude simbolički početak razvoja Crne Gore“, kazao je Abazović.

Zahvalio se EU, Ministarsvu zdravlja, KCCG, Upravi za javne radove, i najavio izgradnju još jednog zdravstvenog objekta u narenim danima.

Šćekić je kazao da danas ispunjavaju obećanje dato kada se postavio kamen temeljac za kliniku za mentalne bolesti. Napomenuo je da stvaraju pristojne uslove za rad medicinskog osoblje i bolje uslove za liječenje građana. Zahvalio se EU na donaciji i podršci koju su dobili i kada su kasnili sa pojedinim procedurama, opterećeni problemima iz prošlosti.

Izvor: rtcg

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest