AMERIČKI RAZARAČ NAPADNUT BALISTIČKIM RAKETAMA! Oglasila se vojska SAD-a! Saveznički brodovi pohitali u pomoć

Foto: Jutjub printskrin/ Guardian News

Iz Jemena, koji kontrolišu Huti, ispaljene su dvije balističke rakete na američki ratni brod u Adenskom zalivu, nakon što je američka mornarica odgovorila na poziv u pomoć sa komercijalnog tankera koji su zaplijenili naoružani pojedinci, saopštila je američka vojska.

Posada tankera „Central park“ je pozvala u pomoć i navela da su napadnuti od nepoznatog entiteta, navodi se u saopštenju Centralne komanda SAD.

USS Mejson, razarač sa vođenim projektilima, i saveznički brodovi iz operativne grupe za borbu protiv piraterije koja deluje u Adenskom zalivu i kod obale Somalije, odgovorili su na poziv u pomoć i „zahtjevali oslobađanje broda“.

„Nakon toga, pet naoružanih osoba iskrcalo se sa broda i pokušalo da pobjegne malim čamcem“, navodi se u saopštenju i dodaje da je USS Mejson progonio napadače što je rezultiralo njihovom konačnom predajom.

Nekoliko sati kasnije, saopšteno je da su dvije balističke rakete ispaljene iz oblasti koje kontrolišu Huti u Jemenu „ka opštoj lokaciji“ USS Mejsona i Central parka.

Prema navodima, rakete su pale u zaliv, nije nastala nikakva šteta i nema povređenih osoba.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest