Азербејџан упутио протестну ноту Црној Гори

Црногорска застава

Фудбалски савез Црне Горе оградио се од објаве фудбалера Андрије Драгојевића, који је након победе Црне Горе репрезентације над Азербејџаном на друштвеној мрежи Инстаграм објавио пост у коме је победу црногорске репрезентације посветио Јерменији.

Азербејџан и Јерменија су данима у ратним сукобима око регије Нагорно-Карабах, док је Драгојевић голман јерменског клуба Алашкерт.

Због тога је амбасада Азербејџана у Црној Гори упутила протестну ноту Министарству иностраних послова Црне Горе.

„Андрија Драгојевић, голман јерменског клуба Алашкерт, није актуелни репрезентативац Црне Горе и његова објава на друштвеној мрежи Инстаграм не представља званичан став репрезентације Црне Горе или Фудбалског савеза по питању актуелне ситуације у регији Нагорно-Карабах“, наводи се у саопштењу ФСЦГ.

Фудбалски савез Црне Горе истиче да „није политичка организација и кроз своје дјеловање настоји да промовише његовање заједничких вредности, а не оних које нас раздвајају у било ком смислу.

У том контексту Фудбалски савез Црне Горе изражава наду да ће се сукоби у Нагорно-Карабаху што пре зауставити и да ће мир поново завладати тим простором“, наводи се у саопштењу ФСЦГ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest