Вуко Тодоровић, носилац листе „За будућност Берана“: Извјесно да ћемо бити побједници избора 27. марта

За Беране слободно можемо рећи да је увијек било вјесник промјена када је политичка сцена Црне Горе у питању, тако да ће резултат ових избора показати какво је стање на државном нивоу

„За Беране слободно можемо рећи да је увијек било вјесник промјена када је политичка сцена Црне Горе у питању, тако да ће резултат ових избора показати какво је стање на државном нивоу“, казао је у интервјуу носилац листе коалиције „За будућност Берана“ Вуко Тодоровић.

Он је казао да је оптимиста по питању изборног резултата коалиције „За будућност Берана“.

На чему заснивате Вашу кампању и шта је потребно грађанима Берана да буду задовољни животом у том граду?

Наша кампања и програм, који ће ускоро бити презентован јавности, заснива се на побољшању економског, социјалног и културног живота грађана Берана. Радићемо на томе да задржимо младе људе у Беранама, а како вријеме буде одмицало трудићемо се да стимулишемо повратак младих брачних парова у наш град. Потребно је многе ствари уредити у наредном периоду, које смо кроз наш програм дефинисали.

Како бисте оцијенили тренутно стање у Беранама и да ли је актуелна власт испунила све оно што је обећано грађанима прије 4 године?

Грађани Берана су вишедеценијски таоци владе Мила Ђукановића која није имала слуха за потребе становника Берана. Беране је у претходном периоду било огледало политичких обрачуна и отворене дискриминације од стране ДПС, на свим пољима, тако да актуелна власт, у већини случајева, није била у могућности да решава низ различитих проблема који су се свакодневно јављали и директно утицали на животе наших грађана.

Можемо слободно рећи да ни нова Влада није имала слуха за потребе наше општине.

Ваља нагласити, да је актуелна власт радила све што је у њеној моћи, односно што је у надлежности Општине Беране уз минимални буџет и непружање помоћи од стране државних органа и институција. Као дио локалне власти у претходном периоду смо доста тога урадили на побољшању комуналне и остале инфраструктуре, реализацијом низа пројеката, међутим потребна је помоћ државе како би се развила привреда у Беранама и тиме створиле могућности за запошљавање. Све ово би директно утицало на останак младих људи у Беранама.

На овим изборима нећете наступати са традиционалним коалиционим партнером СНП – ом. Који су разлози за то?

Са СНП – ом нисмо улазили у никакве предизборне преговоре о формирању евентуалне коалиције.

Грађани ће на овим изборима имати чини се никада већи избор партија. Колико то може утицати на изборни резултат Ваше коалиције?

Потпуно је природно да се након 30 година диктатуре Мила Ђукановића јави потреба да људи покажу шта могу и колико су спремни да мијењају постојећу ситуацију. Сматрамо да то неће претјерано утицати на наш изборни резултат јер ми представљамо коалицију која је народу показала и доказала колико је стабилна и озбиљна у свом политичком и људском односу према грађанима Берана.

Какав изборни разултат очекујете?

Сасвим је извјесно да ћемо бити побједници ових избора.

Да ли ће изборни резултат у Беранама јасно искристалисати позиције снага и на државном нивоу?

За Беране слободно можемо рећи да је увијек било вјесник промјена када је политичка сцена Црне Горе у питању, тако да ће резултат ових избора показати какво је стање на државном нивоу.

Са ким нема посткоалиционе сарадње?

Посткоалиционе сарадње неће бити искључиво и само са Демократском партијом социјалиста и њеним коалиционим партнерима.

 Шта поручујете онима који имају право гласа 27. марта?

Основна порука је да не дозволе да било ко одлучује уместо њих, да мудро искористе своје бирчко право и гласају коалицију За будућност Берана, која једина може допринијети бољем животу Беранаца.

ин4с

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest