Burna rasprava na Vladi – Krivokapić Abazoviću: Vi ste ponižavali Crnogorce; Premijer: Ne možete u nacionalistički skup pretvarati sjednicu

Foto: cdm

Na sjednici Vlade došlo je do žustre rasprave između ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića i premijera u tehničkom mandata Dritana Abazovića. Kada je ministar vanjskih poslova rekao da je Abazović nametnuo Temeljni ugovor ovoj vladi kao istorijsku temu iako je EU upozorila, što je dovelo do rušenja Vlade ,reagovao je premijer u tehničkom mandatu.

Kako je rasprava odmicala, Krivokapić je kazao da je Abazović taj koji je “ponižavao Crnogorce” potpisujući Temeljni ugovor u prisustvu 30 sveštenika i četiri člana vlade a da niko među nijma nije Crnogorac.

Rečeno je jasno da propuštamo istorijsku šansu ako istorijske teme namećemo kao temeljne teme ove vlade. Vi ste ugovor nametnuli ovoj vladi, kao istorijsku temu na koju vas je EU upozorila i doveli do rušenja te Vlade”, rekao je Krivokapić a Abazović dobacio “to nije tačno”.

Krivokapić je zamolio Abazovića da ga ne prekida.

Abazović je kazao Krivokapiću “da ne manipuliše Temeljnim ugovorom”.

“To nije dio evropskoga kija (ključa). To je unutrašnje pitanje Crne Gore”, rekao je Abazović.

Krivokapić je rekao Abazoviću da stalno implicira nacionalno.

“To što ste brojčano manji narod, idete na najgoru moguću soluciju. Zato što ste upravo Vi potpisali Temeljni ugovor u prisustvo 30 sveštenika i četvorica iz vlade u ime onoga što predastavlja Crna Gora, gdje nije bilo nijednog Crnogorca. Bilo je 38 ljudi, a nijedan Crnogorac. Vi ste taj koji ste ponižavali najveći narod u ovoj državi”, rekao je Krivokapić.

Na to je reagovao Abazović pitajući Krivokapića “čuje li sebe ta priča”, na šta je ministar vanjskih poslova odgovorio potvrdno.

“Čujem ja sebe, samo vi slušajte. Ovo su fakti”, rekao je Krivokapić.

Abazović je potom poruzčio Abazoviću da “ne može sjednicu Vlade da pretvara u nacionalistički skup”.

“Vi ste taj koji ste ovdje najopasniji nacionalnista u ovoj državi i regionu”, poručio je Krivokapić Abazoviću.

Izvor: cdm

One thought on “Burna rasprava na Vladi – Krivokapić Abazoviću: Vi ste ponižavali Crnogorce; Premijer: Ne možete u nacionalistički skup pretvarati sjednicu

  1. Sjedi par uglednih kotorana u jednoj kafeteriji prije desetak god. Jedan od tih uvaenih kotorana pita drustvo-Da li ima l9sijeg covjeka u KO. od Ranka Krivog-Jedan se ustajei zustro odgovara-Ima njegov otac -udba usna

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest