BURNO NA SJEDNICI ODBORA ZA BEZBJEDNOST! Adžić optužio Spajićevog ministra da štiti mafiju (VIDEO)

Foto: Jutjub printskrin/Skupština Crne Gore

Ministar pravde Crne Gore Andrej Milović izjavio je danas da će 9. februara na sjednici Odbora za bezbjednost u parlamentu iznijeti nove detalje o vezama nekih elemenata ranije vlasti sa organizovanim kriminalom. Milović je na sjednici Ustavnog odbora kazao da sve što neko ima kao navodne dokaze o zloupotrebama vezano za njegovu odluku da odbije izručenje Binalija Čamgoza Turskoj, treba da preda tužilaštvu. Ministar je odgovarao na optužbe poslanika Filipa Adžića iz GP URA koji je rekao da ministar krije istinu i da je on, kako sumnjaju, povezan sa organizovanim kriminalom.

„U tom slučaju sve je urađeno u skladu sa zakonom“, kazao je Milović.

On je rekao da će se vidjeti ko je kome šta obećavao, te da li ima presretnuti razgovor između Albanije i Tuzi o Čamgozu te je li neko iz 43. Vlade imao neke obaveze prema ovom državljaninu Turske.

Ministar je optužio GP URA da vodi kampanju na društvenim mrežama u medijima protiv njega povezujući ga lažno sa kriminalom.

„Ako ja štitim mafiju, što mi onda preko posrednika šalju poruke da nije pametno ovako da radim“, kazao je Milović.

„Zašto niste podržali anti mafija zakon“, pitao je Milović.

On je kazao da neko blokira nastavak istrage protiv Rada Miloševića, iz GP URA, koji je ranije bio uhapšen zbog šverca cigareta.

Ministar je odgovarao na optužbe poslanika Filipa Adžića, koji je rekao da ministar krije istinu i da je on, kako sumnjaju, povezan sa organizovanim kriminalom.

„Vaša saradnja sa mafijom se vidi svakodnevno“, rekao je Adžić.

On je optužio Milovića da opstruira istrage, posbeno u slučaju „Do Kvon.“

Milović je izjavio da je GP URA montirala aferu „Do Kvon“.

„Imamo svjedoka koji je spreman da svjedoči da ste Vi kazali ko je prevezao Do Kvona preko granice. Spreman je da svjedoči, a ja ću sve da dam Tužilaštvu. Vi znate da sam ja politička kičma Milojka Spajića i Vi hoćete da slomite mene da bi slomili njemu političku kičmu. Ali nećete uspjeti, jer nemate dokaze i Vi znate to dobro“, kazao je Milović.

On je rekao da ANB nikada nije njega kontaktirala za slučaj Čamgoza.

„Vama su možda ekspertize vezane za kafu i makijato, ali ja znam šta su nadležnosti Ministarstva pravde i šta su obaveze koje mi moramo da ispunimo“, kazao je Milović.

On je rekao da jedan sudija Osnovnog suda ima po 350 predmeta u radu.

„Time se ovi stručnjaci iz ranije vlade nijesu bavili, samo trube „mafija, mafija“. A iskopaše im tunel, zamalo su im u kancelarije ušli“, izjavio je Milović.

Adžić je uzvratio da Milović svakodnevno dokazuje osnovanost onoga što mu opozicija stavlja na teret.

„Kažete da nam treba šok terapija u sudovima, a donosite zakone koji na funkcijama drže sve one sudije koji su doveli do ovog stanja. Plate sudija su takve da bi svakome poštenom čovjeku to bilo dovoljno da časno i pošteno obavlja svoj posao. Kada sam rekao da ste Vi kurir mafije to sam konkretno potkrijepio činjenicom da ste Vi dali zaštitu ovom čovjeku iz Turske. Vi govorite o italijanskom modelu kada je u pitanju zapljena kriminalom stečene imovine, a ja Vam tvrdim da dok ste Vi ministar to neće biti primjenjivo. Pokazali ste koliko vrijedi Vaša riječ, jer je Predrag Šuković još na čelu Specijalnog policijskog odjeljenja, a Vi ste i dalje ministar“, izjavio je Adžić.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest