Црногорац: Не значи да се у експертској влади не могу наћи и политичари који су стручњаци


Црногорац је отклонио сумње великог дијела јавности да би лидери Демократског фронта (ДФ) могли бити разлог који ће довести у питање споразум лидера три коалиције и успорити формирање владе.


Гостујући у „Бојама јутра“ на ТВ Вијести главни савјетник лидера коалиције „За будућност Црне Горе“ Здравка Кривокапића, Срећко Црногорац рекао је да су разговори у конституисању нове скупштине и владе у току.

Црногорац је рекао лидери Демократског фронта (ДФ) неће довести у питање споразум лидера три коалиције (Здравко Кривокапић, Алекса Бечић и Дритан Абазовић) и успорити формирање владе.

„Не видим да је тако нешто могуће. Лидери Фронта су часни људи који се држе својих ријечи“, рекао је Црногорац.

Члан експертског тима рекао је да ће се у наредном периоду видјети ко ће се наћи на подпресједничким и министарским функцијама, те да у овом тренутку не може ништа више о томе рећи.

„Постоји пуна воља сва три коалициона партнера да се што прије дође до рјешења“, рекао је Црногорац.

Црногорац је најавио да ћемо нову владу добити најкасније до краја октобра, те да је у њој тешко искључити политичаре.

„Не значи да се у експертској влади не могу наћи и политичари који су стручњаци“, рекао је Црногорац и додао да је идеална комбинација професионални политичар са стручним знањем.

Он је рекао да нема сумње да је криза коју оставља одлазећа власт вишеструка, те као таква једино може бити сузбијена уколико на одговорним мјестима буду људи који су најкомпетентнији.

Црногорац је рекао да очекује опструкције одлазеће власти током преноса власти, а и касније.

„Нема сумње да ће одлазећа власт изазивати опструкције и покушати на било који начин дестабилизовати стање како би нову власт назвала неспособном да одржи мир и стабилност“, рекао је Црногорац.

Истиче да реваншизма по коју цијену не смије бити.

„То значи да би кажњавали људе који су били нека врста талаца претходне политике“, рекао је Црногорац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial