ČUVARI NA SKADARSKOM JEZERU UŠLI U SUKOB SA NAORUŽANIM KRIVOLOVCIMA! Martinović zatražio adekvatnu podršku policijae i tužilaštva (VIDEO)

Foto: Društvene mreže/Printskrin

Direktor Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore Vladimir Martinović je povodom napada na nadzornike NP Skadarsko jezero poručio da traže adekvatnu podršku policije i tužilastva.

“Nadzornike Službe zaštite NP Skadarsko jezero tokom obavljanja svojih radnih obaveza su napale osobe koje su zatekli u nelegalnim aktivnostima, odnosno, u krivolovu. Hrabri nadzornici su nenaoružani ušli u obračun sa naoružanim krivolovcima. Tražimo adekvatnu podršku policije i tužilastva”, naveo je on u izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njegovim riječima mnogima ne odgovara njihova borba protiv krivolova, nadzornici su ugroženi i zahtijevaju sistemsku podršku kako bi se izborili sa biznisom vrijednim stotinama hiljada eura.

“Nastavićemo istim intenzitetom da se borimo protiv krivolova, a ovakvi i slični pokušaji sigurno nas neće poljuljati u snažnoj borbi za zaštitu najvrijednijih područja Crne Gore. Ukoliko nekome još uvijek nije jasno zbog čega su u JPNPCG zarade uvećane po drugi put u junu, i zašto se prihodi troše na zarade, neka pogleda snimak i procjeni koliko treba da bude plaćen čovjek koji rizikuje svoj život da bi zaštitio nacionalne resurse i prirodna bogatstva koja su na meti nesavjesnih pojedinaca”, kazao je Martinović.

Martinović napominje i da JPNPCG još uvijek nema dovoljno sredstava za ovakvu borbu, jer osim što treba platiti ove ljude, treba im obezbjediti sredstva za rad, bolju opremu, plovila, sredstva prinude, a to sve košta.

“To je ono na čemu radimo pored svakodnevne borbe sa naslijeđenim problemima i tužbama iz ranijeg perioda. Zato nam je i potrebna podrška institucija na svim nivoima i pomoć države kako bi nesmetano radili na očuvanju najvrijednijih područja Crne Gore i iskorijenili sve nelegalne aktivnosti u nacionalnim parkovima”, zaključio je on.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest