Da li je jedna od epizoda „The Simpsons“ predvidjela misiju spašavanja podmornice „Titan“

Fanovi animirane serije „The Simpsons“ vjeruju da je jedna od epizoda predvidjela misiju spašavanja OceanGate Titana.

Riječ je o epizodi iz 2006. godine u kojoj glavni lik Homer odlazi na ronjenje, gdje se suočio s nedostatkom kiseonika u svojoj boci. Fanovi su istakli neke sličnosti između epizode i ovog tragičnog događaja.

Mnogi ističu da epizoda, koju čiji je producent Mike Reiss, ima čudne sličnosti sa nestalom podmornicom Titan – jer je Obalna straža potvrdila da su krhotine pronađene u području gdje je nestala.

Deseta epizoda 17. sezone pod nazivom „Homer’s Paternity Coot“ prikazuje Homera Simpsona kako se ponovo povezuje sa svojim davno izgubljenim ocem Masonom Fairbanksom, koji spašava izgubljeno blago iz mora.

Homer i njegov otac ubrzo otkrivaju brod koji liči na olupinu Titanica, gdje pronađu dva kovčega s blagom. Međutim, u jednom trenutku njegov otac nestaje i on se zaglavi dok mu na boci s kiseonikom prikazuje da će ubrzo ostati bez dotoka. On se na kraju budi u bolnici okružen svojom porodicom.

Nije prvi put da je kultna animacija naizgled predvidjela istorijske događaje, što se naručito odnosi na epizode čiji je producent Mike Reiss, koji je nakon ove epizode takođe odlučio istraživati podvodni svijet.

pogled.me/klix.ba

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest