DARKO ŠARIĆ NEGIRAO KRIVICU: Ne znam ništa o ubistvima u Atini i na Krfu!

Alo, Mup, Ilustracija
U Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal upravo je završeno saslušanje Darka Šarića, koji se sumnjiči da je bio dio kriminalne grupe koja se dovodi u vezu sa ubistvima „škaljaraca“ Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru 2020. u Atini kao i Alana Kožara i Damira Hadžića u julu iste godine na ostrvu Krfu u Grčkoj.

Saslušanju su prisustvovali njegovi advokati, branioci Marko Janković i Dalibor Katančević.

– Darko Šarić je saslušan, apsolutno je negirao izvršenje krivičnih djela. Rekao je da nema nikakve veze niti saznanja o njima, kao i da nikada nije imao niti koristio Skaj telefon – rekao je Šarićev advokat Marko Janković.

Prema riječima Katančevića, Šarić je tokom saslušanaj u tužilaštvu naveo i da je svima dobro poznato da je on u to vrijeme boravio u pritvoru u predmetu koji se protiv njega vodio ranije.

Kako su mediji prenosili, prošle nedjelje u istrazi ovih ubistava kao osumnjičeni saslušani su i Veljko Belivuk i Nebojša Janković, koji su prema nezvaničnim informacijama kratko rekli da nisu krivi i odlučili da se brane ćutanjanjem.

U vrijeme likvidacija na Krfu i u Atini Darko Šarić je bio u pritvoru zbog postupka koji se protiv njega vodio za šverc kokaina, dok su Belivuk i Janković uhapšeni u januaru 2021.

– Velika međunarodna akcija hapšenja izvedena je u februaru ove godine i svi osumnjičeni kojima su tada stavljene lisice saslušani su odmah u tužilaštvu. Ispitivanje Belivuka, Jankovića i Šarića uslijedilo je tek sada, jer su oni u pritvorima u drugim predmetima – kaže sagovornik Kurira i podsjeća da se Belivuku i Jankoviću sudi zbog sumnje da su vođa, odnosno pripadnik kriminalne grupe kojoj se sudi za sedam ubistava, trgovinu drogom i oružjem i jedno silovanje.

Darku Šariću, podsjetimo, sudi se da je bio organizator grupe koja je planirala diskreditaciju i ubistvo svjedoka saradnika u drugom postupku za šverc kokaina Nebojše Joksovića.

Kao pripadnici grupe koja se dovodi sa likvidacijama u Grčkoj, podsjetimo, sumnjiče se i Radoje Zvicer koji je u bjekstvu kao i Milinko Brašnjović koji je uhapšen u Španiji i čije je izručenje Srbija već zatražila.

Pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest