DF Podgorica: Ivan Vuković je u obavezi da vrati pečate, stambilje, povuče sva ovlašćenja za podizanje novca sa tekućih računa, banaka, on jednostavno više nije zaposleni u Opštini Podgorica

Nakon odluke Upravnog suda jasno je da Demokratska partija socijalista (DPS) i njihovi sateliti na lokalnom nivou pokušavaju na silu da ozakone nezakonitosti, saopštili su iz kluba odbornika demokratskog fronta u Skupštini Glavnog grada.

Podsjećamo, Upravni sud poništio je juče odluku Skupštine Glavnog grada Podgorica kojom je početkom jula za gradonačelnika izabran Ivan Vuković iz DPS-a. U toku je sjednica Skupštine Glavnog grada, na čijem je dnevnom redu izbor gradonačelnika Podgorice.

„Upravni sud Crne Gore, i to onaj isti sud koji je Vukoviću i ‘eliti’ i DPS-a do jučerašnjeg dana bio nezavisan i nepristrasan je utvrdio presudom Ubr. 6455/22 da se tužba koju su predale kolege iz Demokratske Crne Gore usvaja i poništava nakaradna odluka Skupštine Glavnog grada Podgorica broj 02-106/22-456 od 05.07.2022. godine“, navodi se u saopštenju podgoričkog DF-a.

Ovom presudom je, kako navode, na pravno valjan i ustavan način jasno potvrđeno sve ono što su odbornici DF-a u lokalnom parlamentu kao i poslanici u Skupštini tvrdili sve vrijeme.

Navode i da presuda ne odlaže izvršenje te da je vanredni pravni lijek postupak koji će trajati.

Napominju da je predsjednik Skupštine Đorđe Suhih pozivajući se na postojeći Poslovnik Glavnog grada i to članove 59 i 63 zakazao za danas sjednicu na kojoj bi ponovo bio biran Ivan Vuković za gradonačelnika, dok je sa druge strane DPS uložio žalbu Vrhovnom sudu.

Kažu da je to potpuno legitimno, ali ističu, od donošenja presude Upravnog suda do eventualne presude Vrhovnog suda koji je vanredni pravni lijek, Ivan Vuković ne smije ući u kabinet gradonačelnika.

„U obavezi je da vrati pečate, stambilje, povuče sva ovlašćenja za podizanje novca sa tekućih računa, banaka, on jednostavno više nije zaposleni u Opštini Podgorica. Ukoliko bude uradio išta suprotno Ustavu, zakonima i podzakonskim aktima iz ove oblasti čini sa umišljajem više krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti, za šta u pravno uređenoj državi slijedi krivični progon. Dakle, zbog akademske titule koju stavlja ispred svog imena da će Ivan Vuković sa danom 20.10.2022. godine i javno potvrditi da je samo običan građanin glavnog grada Podgorice bez ikakve funkcije, dok partijsku funkciju potpredsjednika DPS-a i prvog potrčka vođe nije u obavezi da ‘poništi'“, navodi se u saopštenju.

Demokratski front će nakon još jedne odrađene pravne hajdučije od strane Skupštine Glavnog grada, gradonačelnika Vukovića i predsjednika Suhiha podnijeti krivične prijave, a posebno je interesantno da nakon ove presude je potvrđeno da se Ivan Vuković posle isteka mandata i nakon usvajanja Odluke lažno predstavljao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest