ДФ: Због подршке Катнићу и незаказивања сједнице Бечић заслужује да буде смијењен

Реаговање ДФ, Јован Вучуровић, посланик ДФ;

Фото: НСД

Врло је просто- онај који се противи изгласавању новог Тужилачког савјета, тај подржава криминал, Мила Ђукановића и Миливоја Катнића. Овдје мислим и на политичке структуре и на поједине амбасадоре који су се протеклих дана отворено мијешали у унутрашње ствари ЦГ и били гласни у одбрани корумпираног тужилаштва.
Подсјетимо, актуелно тужилаштво је било препознато и од ДФ, и од Демократа, и од Уре као партијска институција која штити режим Мила Ђукановића и његове криминалце и тајкуне, тако да јавност треба да суди о томе зашто се спречавају промјене након којих би тек могли да причамо о томе да смо на путу слободе и демократије.
Годинама смо се борили да се у ЦГ промијени режим, и када је дошло вријеме његове демонтаже, појаве се политичке структуре које спречавају главну реформу- реформу у тужилаштву, а којима су пуна уста била приче о реформама.
Не знамо који су прави мотиви да Демократе буду против свих који желе да се изгласа нови Тужилачки савјет, али понављамо да тим чином спашавају од смјене Миливоја Катнића и све оне због којих је тужилаштво деценијама означено као партијска институција која је под директном контролом Мила Ђукановића. Да ли неко у руководству Демократа има страх од Катнића и његове фиоке и да ли је уцијењен, мање је битно у поређењу са штетом која је направљена, јер грађани сигурно нису очекивали да скоро годину дана након избора на челна мјеста у тужилаштву и судству имамо познате слуге ДПС. Углавном, разлози које Демократе помињу као мотив да не гласају су смијешни и само су изговор, јер Бечићу није ваљао Никола Булатовић, један од најбољих адвоката у ЦГ, а ваља му један Миливоје Катнић.
Наравно, ДФ ће знати да одговори на ову класичну опструкцију за коју највећу одговорност сноси првенствено Алекса Бечић. Због кршења пословника и незаказивања сједнице скупштине, и поред потписа 27 посланика, као и због тога што је сачувао Миливоја Катнића на врху тужилаштва, Алекса Бечић је заслужио да буде смијењен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest