ДФ: Умјесто свим грађанима, Влада Црне Горе дијели помоћ члановима мини изборним штабовима ДПС-а

ДФ захтијева да се одржи хитна сједница Скупштине Црне Горе, на којој би се, пред лицем црногорске јавности, расправљало о свим овим питањима.

Демократски фронт позива Владу да одмах донесе одлуку и објави спискове свих који су од формирања НКТ па до сада добили помоћ у новцу и роби широке потрошње, са адресама становања, како би сви грађани сазнали да ли се то радило поштено или не, ко је добио, а ко није. Законско упориште се лако може пронаћи у истим оним актима на основу којих је Влада објавила спискове грађана који су у кућној самоизолацији, саопштено је из тог политичког савеза.

Они су навели да су њихови активисти на терену већ регистровали да се под окриљем бриге за угрожене додјељују посебни, веома обимни, пакети помоћи активистима ДПС, вјероватно и новчана помоћ, и то не свим члановима те партије, него само оним најповјерљивијим – члановима Мини изборних штабова, повезаних, углавном, са АНБ.

То понашање објашњава зашто је Милутин Симовић, супротно закону, изабран за предсједника НКТ. И ако је то на први поглед изгледало неважно, након ових сазнања постаје јасно зашто се кршио закон. Због тога се и не уводи ванредно стање у Црној Гори.

Из ДФ-а захтијевају да ДПС одмах престане са оваквим „нељудским понашањем и дијељењем грађана, чак и властитих присталица, који су се нашли у невољи“.

ДФ још једном позива Владу да прихвати наш предлог, и помоћ додијели свима: пунољетним грађанима једнократну новчану помоћ у износу минималне плате, а пакет помоћи у роби широке потрошње СВИМ породицама, којим могу задовољити основне потребе за мјесец дана боравка у изолацији.

Према њиховим ријечима, сви параметри говоре да су немаштина и глад закуцали на врата Црне Горе, јер Влада и НКТ, и поред бројних наших апела и предлога, нису урадили ништа да спријече тај сценарио. Заустављање привредних активности у малим и средњим фирмама, а посебно у услужним дјелатностима, изазвало је пандемију сиромаштва и већ после само двије недјеље можемо закључити да Влада Црне Горе није била спремна за економске и социјалне последице ове кризе.

Радници који су због мјера владе добили отказе или послати на неплаћено одсуство, људи који су радили за дневницу (углавном на црно), таксисти, фризери, конобари, трговци и сви други који су своје мјесечне трошкове покривали мјесечним приходима, налазе се сада у драматичној ситуацији. Посебно они који су подстанари, који имају породице и малу дјецу“, рекли су из ДФ.

ДФ захтијева да се одржи хитна сједница Скупштине Црне Горе, на којој би се, пред лицем црногорске јавности, расправљало о свим овим питањима.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest