Саопштење за јавност

(3. март 2020. године)

Социјалистичка народна партија најоштрије осуђује пресуду изречену Ратки Кнежевић, мајци посланика ДФ-а Милана Кнежевића.

Пресуда и образложење пресуде изречене госпођи Кнежевић још једна су потврда лошег стања у којем се налази правосудни систем Црне Горе.

У образложењу пресуде, која ће ући у анале најбеспризорнијих аката црногорског правосуђа, наводи се да је шездесетдеветогодишња наставница у пензији угрозила припаднике органа реда и представљена је, у најмању руку, као војни специјалац.

Поставља се питање како је госпођа Кнежевић успјела да утјера страх у кости десетинама до зуба наоружаних полицајаца?

Као да је цијела црногорска јавност незнавена, судија у овом случају занемарује чињеницу да су припадници Управе полиције раном зором упали у кућу Кнежевића, пробудили укућане и извршили класичну преметачину и демолирање њиховог породичног дома, о чему постоје и бјелодани докази.

Не само што је овом пресудом, по ко зна који пут, деградирана улога правосудног система, већ је бачена и мрља на интегритет полицијских службеника и цијеле Управе полиције.

Ова трагикомична пресуда је најбољи примјер очигледне немоћи и политизације државних институција и свакако ће допринијети још већем паду повјерења у правосуђе Црне Горе, које је одавно пољуљано.

Медијски центар СНП ЦГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest