Директорица Музичке школе Зоја Ђуровић „ПРОТЈЕРУЈЕ“ избјеглице: Идите кући; пљунули сте на ЦГ, нећете избјећи Божјем суду

Значи, немамо се што више дружити. Ко ради против свог домаћина, који га је пригрлио, није ни људски ни хришћански. А поготово ви који сте љути “ вјерници“.. добро знате да вам пар оченаша неће помоћи да избјегнете божјем суду. Живјели ви сто година, у здрављу и срећи… али… дошло је вријеме којему сте сами допринијели.“, закључила је.

Зоја Ђуровић; фото: standard.co.me

Читалац ИН4С доставио нам је скриншот Фејсбук-објаве Зоје Ђуровић, директорице подгоричке Музичке школе „Васо Павић“, која обилује шовинизмом, говором мржње и у супротности је са свим вриједностима за које би један просвјетни радник морао да се бори, и да их афирмише.

Ево и садржаја поменуте објаве, који се масовно дијели и коментарише на друштвеним мрежама:

извор: Фејсбук

„Вријеме је да свако иде својој кући… рата више нема, треба свако да помогне својој земљи, коју су напустили, да се изграђује… Гостопримства им није фалило, добрано су га искористили и злоупотријебили. Иако вам изгледамо глупи, нисмо, вјерујте. Да, волимо своју земљу и због тога нас оптужујете, је ли? Е ра, слободно. Али се прво вратите у своју, из које сте утекли нама у загрљај, па који сте пљунули. Нема да се љутите. Од ваше „угрожености“ остале су вам фирме, предузећа, титуле, новац. Све носите, имамо ми то мало свога, направићемо још.

Ово не смије да звучи као протјеривање (јег ја на то немам право као јединка) само мислим да је вријеме да нам захвалите (а и не морате, довољно сте) и полако се пакујете. Нисам политичар, не разумијем се у то, али имам помало мозга… и достојанства!!

Могло вам је бити још љепше, али сте на све то пљунули. Значи, немамо се што више дружити. Ко ради против свог домаћина, који га је пригрлио, није ни људски ни хришћански. А поготово ви који сте љути “ вјерници“.. добро знате да вам пар оченаша неће помоћи да избјегнете божјем суду. Живјели ви сто година, у здрављу и срећи… али… дошло је вријеме којему сте сами допринијели.“, закључила је.

Наш читалац нам је јавио да је Ђуровић убрзо након објаве исту и уклонила, али прекасно да би остала непримијећена.

Ђуровић је, подсјетимо, доспјела је у жижу јавности крајем прошле године, када је „на површину“ избио њен сукоб са бившим учеником, пјевачем Данијелом Алибабићем. Алибабић је, између осталог, оптужио Ђуровић да је од њега тражила да његова кандидаткиња, која је из Србије, на фестивалу „Наша радост“ пјесму пјева на ијекавици, што је она категорично негирала.

Ђуровић је тврдила да се њихов конфликта пренио и на друштвене мреже и месинџер преко којих су јој, наводно, слате пријетње и увреде. У њену заштиту прва је стала „Побједа“, која је у овим дешавањима препознала „антицрногорску хистерију“, а у одбрану лика и дјела директорице Музичке школе стали су сви медију блиски бившем режиму.

“Ако је моја кривица, за те људе који ме огавно вријеђају и нападају, што волим своју земљу у којој сам рођена и одгојена, не знам што да им одговорим. Ја нијесам способна да мрзим, али сам постала жртва мржње”, рекла је тада Ђуровић, и затражила од министаре просвјете, др Весне Братић, да заштити њу и школу, након што је порука непријатног садржаја објављена на Фејсбук страници школе.

Ипак, након оваквог јавног иступа, сматрамо да је министарка Братић дужна да ученике Музичке школе „Васо Павић“ и црногорски просветно-образовни систем заштити од Ђуровић и њој сличних кадрова, које су шовинозам и србофобију „огрнули“ плаштом „грађанског“, и васпитавају генерације супротно свему за шта се, декларативно, залажу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *