Đukanović: Spremni smo da damo na uvid sve službene kartice EPCG jer sa njih nije ni cent potrošen

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Milutin Đukanović kaže da ništa ne kriju niti zataškavaju, već sprovode interne procedure, a spremni su, poručuje, i da sve službene kartice daju na uvid javnosti.

Nikšićko tužilaštvo formiralo je predmet zbog sumnje u zloupotrebu službene platne kartice komapnije Elektroprivreda – Željezara Nikšić, nakon što je predsjednik Odbora direktora tog preduzeća Marko Perunović juče podnio ostavku, navodeći da je karticu iskoristio greškom za onlajn klađenje.

Đukanović tvrdi da su, kako u EPCG, tako i u kćerki firmi odmah reagovali.

„Mi smo pokrenuli te procedure da razgraničimo čije su odgovornosti i bez obzira na to što se smatra da je to u nadležnosti Odbora direktora Željezare i njihovog menadžmenta, mi smo takođe pokrenuli procedure i u EPCG i zakazali smo sjednicu Odbora direktora EPCG prije nego što je bilo šta izašlo u javnost. Znači, nije se krilo, nije se zataškavalo. U međuvremenu je Perunović podnio ostavku„, rekao je Đukanović za TV Vijesti.

Perunović je krajem 2020. došao na mjesto državnog sekretara u Ministarstvu kapitalnih investicija, u aktuelnoj Vladi bio je savjetnik potpredsjednika Vlade za ekonomski sistem, a nedavno je imenovan na čelo Odbora direktora preduzeća EPCG- Željezara.

Đukanović tvrdi da nemaju šta da kriju.

„Evo ja imam službenu karticu na 3.000 eura, kad bi negdje nešto trebalo hitno da se plati, do sad mi je saldo nula. Nijesam centa potrošio sa te službene kartice. Evo spremni smo da pokrenemo inicijativu i mi ćemo javno objaviti sve, kako je ko trošio sa svoje službene kartice„, rekao je on.

vijesti.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest