Ђуровић: Љетња сезона на 90% рекордне 2019. године

Фото: MERT

Љетња туристичка сезона је веома успјешна, знатно боља од претходне године, а на нивоу од 90% у односу на рекордну 2019. годину, поручио је министар економског развоја и туризма Горан Ђуровић.

Ђуровић је то казао на данашњој сједници Одбора удружења туризма и угоститељства Привредне коморе Црне Горе у Колашину, гдје се расправљало о текућој туристичкој сезони.

Како је саоптено из МЕРТ-а, министар је подсјетио да је Влада Црне Горе ове године опредијелила значајна средства за подршку манифестацијама на сјеверу.

„Ја сам заиста поносан на туристичку сезону на сјеверу. У сваком граду смо имали дешавања, манифестације и никад бољу посјећеност. Жабљак и Колашин су носиоци туризма на сјеверу и коначно је сјевер добио изглед какав заслужује. Наравно, улагање у туризам у овом дијелу државе се мора наставити, јер су очекивања заиста оправдана“, закључио је Ђуровић.

Присутни су се усагласили да са припремом наредне сезоне треба кренути већ од краја текуће. Такође, сугестије привредника су се односиле на доношење Стратешког маркетинг плана Црне Горе, привлачење туриста веће потрошачке моћи, осмишљавање подстицајних мјера које ће привући госте ван главне туристичке сезоне, али и на рјешавање проблема сиве економије.

Министар Ђуровић је истакао да су све сугестије привреде на мјесту и да би имплементирање 50 одсто предлога до следеће туристичке сезоне био велики успјех.

„Желио бих да честитам привредницима не једној веома квалитетној анализи и предлозима који су потпуно у складу са визијом да Црна Гора постане цјелогодишња дестинација“, закључио је Ђуровић.

Извор: ртцг

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest