DNP POZVAO BAOŠIĆA DA VRATI MANDAT: Funkciju odbornika pokušava da otuđi od partije i prenese na stranu opozicije i DPS-a

Foto: Jutjub printskrin/ in4snet

Demokratska narodna partija pozvala je Nemanju Baošića da vrati odbornički mandat partiji sa čije odborničke liste je postao odbornik u Glavnom gradu.

Podsjetimo, odbornik Demokratske narodne partije u Skupštini Glavnog grada Nemanja Baošić podnio je ostavku na sve funkcije u partiji i poručio da će nastaviti da djeluje kao nezavisni odbornik.

Iz DNP-a poručuju da je Baošić dobio odbornički mandat “ničim zasluženo, usljed određenih ostavki zbog nespojivosti funkcija, a nažalost i smrtnog slučaja jednog čestitog čovjeka Branka Đurovića”.

Kažu i da Nemanja Baošić nije bio predsjednik mladih Demokratske narodne partije, kao ni član Opštinskog odbora čije formiranje tek predstoji.

“Jedina funkcija koju je obavljao je odbornička, koju pokušava da otuđi od partije i prenese na stranu opozicije i DPS-a. On se u partiji ne pojavljuje od kongresa partije koji je održan 23. decembra što najbolje govori gdje treba tražiti stvarne razloge ovakvog čina. Navedeni razlozi ostavke u ovom trenutku su toliki plitki i neodrživi, a pri tome i nikad iznešeni na bilo kom partijskom organu, da sve upućuje na sumnju da se radi o klasičnoj političkoj korupciji koju treba da ispita tužilaštvo”, navodi se u reagovanju DNP-a.

Indikativno je, kažu u DNP-u, da se Baošić na ovaj iznenadni, ničim izazvani korak odlučio, u trenutku kada je predsjenik Demokratske narodne partije označio Dragana Bokana kao glavnog kočničara u razgraničenju između Zete i Podgorice.

“Sve to u momentu kad je izvjestan dogovor između Zete i Podgorice da se sporna pitanja riješe arbitražom. Napadi na Milana Kneževića zbog njegovog insistiranja na pravičnom i zakonitom razgraničenju između Zete i Podgorice će se nastaviti, ali ono što je sigurno jeste da ni on, niti bilo ko iz rukovodstva partije neće popustiti u svojim principijelnim stavovima, i da na to ne može uticati bilo koji tajkun ili biznismen”, poručuju iz DNP-a.

Poručuju da će na prvom sljedećem sastanku obavijestiti koalicione partnere da je za njih jedino prihvatiljvo da Baošić vrati odbornički mandat.

“U suprotnom sa otuđenim mandatom može biti partner samo Demokratskoj partiji socijalista, a nikako dio vladajuće većine. Milan Knežević i Demokratska narodna partija su spremni i za prelazak u opoziciju, ali izdaja principa i date riječi za nas nikada nije bila, niti će biti opcija”, zaključuje se u reagovanju Demokratske narodne partije.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest