Доктор Страх

Вријеме читања 2 минута

Директор Института за јавно здравље Бобан Мугоша саопштио је да ћемо морати да се навикнемо на живот са коронавирусом.

Он је на конференцији НКТ-а саопштио да ће ситуација са коронавирусом сигурно потрајати.

foto: ijzcg

„Нашим понашањем мораћемо да се супроставимо вирусу. Овако ће бити све док се не пронађе вакцина“, рекао је Мугоша.

Он је критиковао оне који не поштују правила, а њих је како је рекао, 10 одсто.
„Ви који је не поштујете правила показујете да не цијените своје, своје комшије, пријатеље, и свих осталих 90 одсто који поштују правила. Данас се видјело у граду да сви наши апели немају ефекта. Ових 90 одсто трпе због ових 10 одсто. Треба ли још да стежемо мјере због 10 одсто који их не поштују. Промијенићемо однос према овима који не поштују мјере“, поручио је Мугоша.
„Молим и захтијевам да се поштују мјере зарад живота и здравља“, казао је Мугоша.
Због чега господин Мугоша ствари не назове правим именом? Давно је изашао из оквира љекара а заузео мјесто политичара, наравно, ДПС политичара. Сва његова саопштења последњих дана су увод у СВЕ ЋЕМО УЧИНИТИ И РЕЋИ ДА СПРИЈЕЧИМО ЛИТИЈЕ! Толико је очигледно да понекад имамо утисак да се поиграва са нашом интелигенцијом.
Народ у Црној Гори поштује наведене наметнуте мјере. Мјере које су могле да се спроводе искључиво да је уведено ванредно стање. Од ванредног стања ни в али зато су све мјере као да је уведено. Кажњавају се људи, хапсе, брани се улазак у цркву, о богослужењима и да не говоримо. Претходног викенда могли смо у Подгорици да видимо једну јако интересантну сцену. Наиме испред храма Христовог васкрсења стајали су припадници полиције и забрањивали да вјерници стопало спусте на плато. За то вријеме у оближњем парку је на стотине људи опуштено џогирало, шетало, дјечица се играла. Дакле из овога се закључује да се заразити можете искључиво у цркви а никако у парку, Воли маркету, градилишта да не помињемо, они раде као да су вакцину против Ковида 19 открили још прије мјесец дана….
Ваља поменути и упоредити неке земље западне Европе и како се оне боре са овом епидемијом. Данска је рецимо већ попустила уведене мјере и отворила продавнице и тржне центре. Шведска их никада није ни затварала јер стварају колективни имунитет. Шпанија је у сред епидемије отворила ланац продавница. За то вријеме у Црној Гори народ сједи замандаљен по становима и вјероватно једе зидове како би преживио. Влада Црне Горе повећава социјална давања опет људима који већ примају социјалу, пензионерима дијели ДПС пакете „помоћи“ и ако и једни и други имају сигурна примања сваког мјесеца. За то вријеме породице које су остале без посла услед ових наметнутих мјера остају гладне јер су без икаквог примања.
Зато др Мугоша прије него наставите да нам пријетите коронама разноразним обезбиједите од чега ће тај народ који поштује ову несрећу од мјера да живи, шта ће да једе па тек онда наставите да будете тако жестоки у изјавама. Јер залуду си здрав када си јадан и гладан и у паници како ћеш измирити разноразне рате по истеку ових мјера.
И.Б.Р

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest