„DOLAZE NA DNEVNI RED“ Srpski novinar iz Minhena: U Njemačkoj nisu ni svjesni šta im se sprema iz Mosklve zbog igre sa Srbijom

Foto: Kurir tv/Printskrin

U jutarnji program „Kurir“ televizije iz Minhena se uključio novinar Vlastimir Vidić.

Povodom oglašavanja Marije Zaharove da se utvrdi odgovornost Njemačke za genocid u bivšem Sojvetskom Savezu, a u kontekstu predlog rezolucije o Srebrenici rekao je:

– Koliko god je za nas ta tema aktuelna, pa naravno i bolna, i koliko god je prisutna činjenica da je rezolucija na neki način inicirala, i jeste, savezna republika Nemačka zajedno sa Ruandom, o tome se obrnuto proporcionalno piše ovde u Nemačkoj i vrlo malo toga ima u medijima. Inače karakteristika je za sve ono što se dešava kod nas na zapadnom Balkanu, i na teritoriji Srbije, odnosno između Beograda, Prištine, pa takođe i Sarajeva, Nemačka štampa naravno kada to prati ona daje podršku svojim miljenicima u Prištini, a naravno i političkom vrhu u Federaciji – rekao je Vidić i dodao:

– Zanimljivo je za ovu rezoluciju da se to toliko ne prati. Mislim da je Nemačka javnost svesna svoje prošlosti i zato mnogo o ovome im ne piše, a ova inicijativa koja je bila koja je došla iz Moskve vezana za odgovornost nemačkih nacističkih snaga u vrijeme drugog svetskog rata. Ono što Njemačka nije svesna jeste da njih očekuje sad upravo, najverovatnije od strane zvanične Moskve i zvanično prozivanje i stavljanje na dnevni red. Ako su ušli u tu igru sa Srbijom, onda verovatno nisu ni svesni šta dolazi njima na red.

Pogled/Kurir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest