DRITAN OPTUŽIO SPAJIĆA: Hoće da proda državno srebro i EPCG stavi na londonsku berzu

Foto: Jutjub printskrin

Mandatar Milojko Spajić želi da podigne milijardu eura, da bi povećao plate i penzije, tvrdi odlazeći premijer Dritan Abazović. On je rekao da mu se ne sviđa trenutni tok formiranja Vlade Crne Gore, te da ostaje, kako je rekao sistem torte.

“Način na koji se to radi nije iskren i nije dobar za Crnu Goru. Pričali su o depolitizaciji pa su rekli kome su davali 40 odsto po dubini. Pričali su da ćemo bankrotorati”, rekao je novinarima danas Abazović.

On navodi da nema očekivanja kada je riječ o ulasku u Vladu.

Tvrdi da Spajić želi da podigne milijardu eura, da bi povećao plate i penzije.

“Da bi zadovoljio svoj program i onda možda otišao iz Crne Gore. Što ne kaže to građanima i Crne Gore? Zato što nije spreman da izađe pred Vas, sa mnom. Ja nudim i pričam o viziji o razvoju državne politike. Ako o tome želi da razgovara, ja sam tu. Ako ne, izvršićemo predaju vlasti, gospodski”, naveo je Abazović.

On je pozvao Spajića da objasni kako će isplatiti povećane plate i penzije.

“Cilj nam je da afirmišemo penzionere da bi pravili proteste, da bi došli do 450 eura kao da vlada to ne želi. Kako? Kako se postiže povećanje ekonomskog rasta? Što ne objasni kako? Neka objasni, je li cilj da se proda EPCG? Što ne kažu to pošteno, da EPCG, koja će na kraju godine, imati 100 miliona na računu treba da se stavi na londonsku berzu i proda državno srebro. Da se proda da bi se relaizovale ideje nekih ljudi”, rekao je Abazović, dodajući da sve što priča, priča vrlo jasno.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest