DROGU KRILI NA GRADSKOM GROBLJU! U policijskoj akciji „BONUS“ zaplenjene razne vrste opijata

Foto: Jutjub prijntskrin/ Hayat Media BiH

Pretresom kuće, okućnice i automobila Bilećanina Ž.I. pripadnici Policijske uprave Trebinje su završili operativnu akciju kodnog naziva „Bonus“, usmjerenu na otkrivanje i dokumentovanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, a u kojoj je oduzeto oko 600 grama različitih droga i 4,4 mililitara ulja kanabisa koje je pronađeno upravo kod ovog Bilećanina.

U saopštenju, kojim se nakon akcije oglasila Policijska uprava Trebinje, potvrđeno je da su tri lica lišena slobode, a da su za četvoricu dokumentovana krivična djela vezana za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga i oružja.

Policija dalje navodi da su u akciji, koja je trajala od 25. decembra 2023. do 31. januara 2024. godine,  ukupno oduzeli 314,7 gr. kokaian, 259,9 gr. marihuane, 4,5 mililitara ulja kanabisa, kao i tri vage za precizno mjerenje, četiri puške, tri pištolja, 130 komada municije različitog kalibra, mobilne telefone i druge predmete koji se mogu dovesti u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Zanimljivo je da je pretraženo i gradsko mezarje u Bileći, gdje se krila droga i kompromitujući materijal u vezi sa njenom zloupotrebom, pa je na ovom lokalitetu, kako stoji u policijskom saopštenju, “pronađeno i izuzeto 259,9 gr. zeljaste biljne materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na marihuanu i dvije vage za precizno mjerenje”.

Policijski službenici su, takođe, izvršili pretres na dvije lokacije u opštini Bileća koje koristi lice inicijala R.I. kod koga nisu pronađeni predmeti traženi naredbom za pretresanje.

“U okviru akcije, tri lica su lišena slobode i dokumentovana su tri krivična djela Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. i dva krivična djela Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. Кrivičnog zakonika Republike Srpske”, stoji u saopštenju Policijske uprave Trebinje.

U policiji dodaju da su Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju podnesena četiri izvještaja za počinjena krivična djela protiv četiri lica.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest