Џек пот СДТ-у поднио кривичну пријаву против министра Спајића

FOTO: POGLED.ME

У кривичној пријави се, какоје саопштено из компаније, наводи да је пријављени Спајић у случају законитог, уредног, благовременог и правно ваљаног захтјева компаније Џек Пот у вези са концесијом за приређивање казинских игара на срећу у казину Тхе Qуеен оф Монтенегро у Хотелу Фалкенстеинер у Бечићима, конитинуирано вршио притисак на службена лица Управе прихода и царина-Сектора за игре на срећу да супротно закону и законом прописаним процедурама утврде да не постоји могућност и основ за продужење концесије, да онемогуће Владу Црне Горе да у законитој процедури и роковима донесе одлуку, те да са тим незаконитим поступањем наставља и након одлуке надлежног суда.

FOTO: POGLED.ME

„Пријављени Спајић је био свјесан и знао да врши притисак на орган који по закону није надлежан да даје предлог одлуке нити да одлучује, како је то случај, имајући у виду да је једини надлежан орган за доношење одлуке у овој управној ствари Влада Црне Горе, на предлог надлежног министарства, које је дужно да у сарадњи са Генералним секретеријатом Владе, Комисијом за економску политику и Секретаријатом за законодавство, сачини предлог одлуке са образложењем и достави га Влади ради одлучивања, што није учињено“, наводи се у кривичној пријави.

Као доказ су наведене јавне изјаве пријављеног Спајића на конференцијама за медије и у медијима те више аката у које је извршен увид.

Компанија Џек Пот је навела у кривичној пријави Специјалном државном тужилаштву да на основу оствареног увида у релевантна акта сматра да „постоји основана сумња да су поједина документа у списима предмета, који је формиран поводом захтјева за продужење концесије, фалсификована, мијењања или преуређивана“
поводом захтјева за продужење концесије, фалсификована, мијењања или преуређивана“.

У конкретном случају, додају, у поступку по поднијетом захтјеву за додјелу концесије, наводи се у кривичној пријави
Специјалном државном тужилаштву, више државних службеника и функционера је направило намјерне пропусте предузимањем неправилних, неоснованих и незаконитих радњи што је предмет кривичне пријаве коју је компанија Џек Пот поднијела Основном државном тужилаштву у Подгорици 16. марта 2022. године.

У кривичној пријави се предлаже саслушање више бивших и садашњих државних службеника у својству свједока.

„У вези са свим претходно наведеним, захтјевамо да се спроведе опсежна истрага против пријављеног и других лица, како би се утврдиле намјере и стварни мотиви непоступања, незаконитог и неблаговременог поступања“, наводи се у кривичној пријави компаније Џек пот поднијетој Специјалном државном тужилаштву Црне Горе против министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића и других лица.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest