Електропривреда: Попусти важе и наредна три мјесеца


Одлуком Одбора директора ЕПЦГ, попуст за електричну енергију дистрибутивних купаца, који је важио од 1. јула до 30. септембра, примјењиваће се и у наредном периоду, до 31. децембра текуће године, саопштено је из ЕПЦГ.

Према томе, додају, и даље ће важити попуст за домаћинства, прикључена на електродистрибутивни систем, које снабдијева ЕПЦГ, а која су без дуга за утрошену електричну енергију на крају обрачунског периода.

Одлуком су обухваћена:

  1. Домаћинства – чланови Златног тима – са мјесечном потрошњом испод 500 КWх у висини од 13 одсто на вриједност обрачунате активне електричне енергије и мрежних услуга;
  2. Домаћинства – остали редовни купци – са мјесечном потрошњом испод 500 КWх у висини од пет одсто на вриједност обрачунате активне електричне енергије и мрежних услуга.

“Сврха овакве политике попуста, као што је и раније назначено, јесте подстицање штедње. С тим у вези, Одбор директора ЕПЦГ користи прилику да позове грађане да, полазећи од чињенице да се цио свијет налази у стању енергетске кризе, рационализују потрошњу електричне енергије”, закључују у ЕПЦГ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest