ФИФА избацује једну репрезентацију са СП, одлука пада у петак

Депортес пише да је ФИФА одлуку већ практично донела и да ће Еквадор сутра (петак) бити избачен са Светског првенства, односно да ће се утакмице у којима је наступио спорни играч регистровати резултатом 3:0 за противнике

ФИФА

ФИФА је на корак да избаци репрезентацију Еквадора са Светског првенства у Катару, јер је у квалификационој утакмици против Чилеа наступио играч који нема држављанство Еквадора.

У питању је играч Бајрон Кастиљо који је из Колумбије. Ту вест пренели су неки јужноамерички медији, а адвокат Едуардо Карлезо рекао је да је сигуран да ће одлука ићи у корист чилеанском савезу.

Наиме, Чилеанци тврде, а сад наводно имају и доказе да је Кастиљо у квалификацијама за СП играо за Еквадор са лажним пасошем.

Карлезо тврди да је поменути фудбалер уз помоћ еквадорских цивилних власти и тамошњег фудбалског савеза лажирао све документе и да заправо уопште није Еквадорац.

„Родитељи Бајрона Кастиља су рођени у Тумаку у Колумбији, Бајрон је рођен у Тумаку и тамо је и крштен. Не постоји никакав доказ да он има икакве везе са Еквадором и докази су врло јасни“, рекао је Карлезо, који заступа чилеански фудбалски савез.

Депортес пише да је ФИФА одлуку већ практично донела и да ће Еквадор сутра (петак) бити избачен са Светског првенства, односно да ће се утакмице у којима је наступио спорни играч регистровати резултатом 3:0 за противнике.

Подсећања ради, у јужноамеричким квалификацијама Еквадор је завршио на четвртом месту, Перу на петом, Колумбија на шестом и Чиле на седмом. Ако би се утакмице у којима је Кастиљо играо регистровале 0:3 за противнике, на Светско првенство отишао би – Чиле.

Наиме, Кастиљо није играо ни у једној утакмици против Перуа и Колумбије, али јеста у обе против Чилеа, који би у том случају добио шест нових бодова, две победе по 3:0 и скочио би на четврто место. Перу би и даље играо додатне квалификације (13. јуна против Аустралије), а Еквадор би завршио на последњем месту.

Извор: Новости

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest