Хрватска: Спашено пет особа са преврнуте једрилице

Услијед превртања једрилице, три особе налазиле су се изван једрилице, док су двије особе остале заробљене у трупу једрилице

Пет особа са преврнуте једрилице спашено је рано јутрос у координираној акцији спашавања изведеној око 17 наутичких миља од Пуле.

Министарство мора, промета и инфраструктуре Републике Хрватске саопћило је да је Национална средишњица за усклађивање трагања и спашавања на мору МРЦЦ Ријека у 3.28 сати запримила информацију о преврнутој једрилици „Canarino Furioso“ на положају приближно 17 наутичких миља од Пуле, на којој се налазило пет чланова посаде.

– У координирану акцији спашавања укључени су МРЦЦ Ријека, Лучка капетанија Пула, Обална стража РХ и оближњи брод малтешке заставе ‘Tzarevich’ –  наводи се у саопшењу, преноси Аваз.

Услијед превртања једрилице, три особе налазиле су се изван једрилице, док су двије особе остале заробљене у трупу једрилице, ради чега је Лучка капетанија Пула организирала укључивање рониоца у акцију спашавања.

На мјесту поморске несреће, три особе које су се налазиле изван једрилице спашене су привременим смјештањем у спасилачку бродицу брода.

Двије особе које су се налазиле у зрачном џепу трупа преврнуте бродице спашене су захваљујући рониоцу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest