IMAMO SLIKU GODINE: U Bijelom Polju suše veš na 250 volti struje (FOTO)

Foto: Jutjub printskrin/ Schepan Mali

Nа Instagram stranici „Podgorički vremeplov“ osvanula je na prvi pogled vrlo obična fotografija sušenja veša, na malo većoj visini. Kada se malo bolje udubite vidjećete da su slika i prilika potpuno neobični. O čemu je riječ?

U jednom domaćinstvu u Bijelom Polju osmislili su vrlo nekonvencionalan način sušenja veša.

Okačili su ga na strujni kabl.

– Bijelo Polje. Kabl od struje kao žica za širenje veša – piše u objavi koja je izazvala burne reakcije.

„Ovo je za brzo sušenje na 250 volti trofazne struje… A sporo je na vjetar ili promaju“ bio je jedan od komentara dok su ostali polemisali oko toga kako su uspjeli da okače veš na tu visinu i da li su zaista koristili kabl od struje ili običnu žicu za veš prikačenu na banderu. „Montira li skelu kada ga širi?“ – bio je samo jedan od brojnih komentara.

Foto: Printskrin

„Stub je samo poslužio da zakače za njega onaj kabl na povlačenje. Kako bi inače zakačili na tu visinu robu, pametnjakovići?“, „Nikad niste čuli za koturaču?” A onda se javio jedan koji je sve detaljno objasnio:

„Za sve senzacionaliste! Veš je okačen na koturači za sušenje veša (sajla ili kanap razapet i spojen između dva točkića pričvršćena ušicom na fasadu ili stub). Više od par vekova se koristi u primorskim gradovima širom mediterana“, napisao je jedan od komentatora.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest