„Јак“ СДП поручио: Свима који од Црне Горе желе да стварају другу српску државу бићемо противници

Социјалдемократска партија је у склопу активности за организацију Конгреса одржала прву сједницу Одбора за припрему Конгреса чије се одржавање очекује најкасније до краја 2020. године.

СДП

Свим политичким актерима који од Црне Горе желе да стварају другу српску државу, негирају темељне вриједности црногорског и глобалног антифашизма или да руше секуларни карактер државе СДП ће бити политички противник као што је то била и почетком успостављања вишепартијског система 90-их година прошлог вијека, поручено је из ове партије.

Социјалдемократска партија је у склопу активности за организацију Конгреса одржала прву сједницу Одбора за припрему Конгреса чије се одржавање очекује најкасније до краја 2020. године.

“Одбор за припрему Конгреса је, на основу претходних одлука Главног одбора од 4.октобра о одржавању Конгреса СДП, усвојио план активности које ће се спровести на нивоу цјелокупне партијске инфраструктуре у наредних мјесец дана”, наводе у СДП-у.

СДП је, истичу, након парламентарних избора и резултата испод очекивања потврдио свој унутрашњи демократски капацитет, афирмишући демократски и европски принцип одговорности, као исказ поштовања према укупној јавности, а прије свега према својим бирачима и симпатизерима.

“СДП је и сада показала сопственим примјером принципијелно дјеловање и допринос политичкој култури, као и онда када је, као једина партија у ове три деценије, својевољно напустила власт 2016.године и тиме отворила простор за даље демократске процесе у Црној Гори”, наводе у овој партији.

Одбор је закључио да ће Конгрес водити консолидацији партије, њеном даљем кадровском снажењу и додатном политичком профилисању СДП у новом времену као државотворне, грађанске, аутентично реформске и европске политичке снаге.

“СДП, као изворна суверенистичка и државотворна партија остаје снажно привржена својим фундаменталним оснивачким политичким принципима и неће дозволити било какве компромисе који доводе у опасност независност, грађански, секуларни и антифашистички карактер наше државе. Свим политичким актерима који од Црне Горе желе да стварају другу српску државу, негирају темељне вриједности црногорског и глобалног антифашизма или да руше секуларни карактер државе СДП ће бити политички противник као што је то била и почетком успостављања вишепартијског система 90-их година прошлог вијека”, поручују у СДП-у.

ИН4С

5 thoughts on “„Јак“ СДП поручио: Свима који од Црне Горе желе да стварају другу српску државу бићемо противници

  1. Kako se samo komunisti sprdaju sa nepismenim narodom – Crna Gora je zemlja Srba, onih izvornih, od davnine, a ne Srbijanaca, pa su zato kominterske i udbine službe izbacile riječ Srbijanac, Srbijanka. Srbi iz Crne Gore su naselili Srbiju, Crna Gora je kolijevka Srba. A ovi dječaci i djevojčice iz SDP, moraće da nas slušaju kao dijete roditelje.

  2. Колико се СДП-овци разумеју у политику и колико је њихово знање и умеће, показали су на изборима. Сад је време да ћуте и учe.. И да слушају неке паметније момке.
    Срамота је више да лупају глупости.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial